Duminica 8 Septembrie

VIDEO - Copil de 7 ani, lovit pe trecerea de pietoni în Dej. Părinții nu au anunțat autoritățile și s-au „înțeles amiabil” cu șoferul


Luni, 16 ianuarie, un copil de șapte ani, a fost acroșat de o mașină pe trecerea de pietoni de pe strada Mihai Viteazu din Dej, însă părinții nu au dorit să alerteze autoritățile. 

Potrivit dejeanul.ro, băiatul ar fi traversat fără să se asigure, șoferul nu a putut frâna în timp util și l-a lovit pe cel mic, fără a-i cauza răni grave. După incident, bărbatul a discutat cu părinții copilului, iar aceștia au căzut de acord că „nu este necesară implicarea autorităților”.  Ulterior, copilul a fost dus la spital, moment în care medicii au anunțat autoritățile.

dej acc 1.jpg

Părinții copilului nu au alertat autoritățile

Șoferul este un bărbat în vârstă de 46 de ani care conducea spre Ocna Dej, iar după producerea accidentului, părinții i-ar fi explicat acestuia că băiatul se simte bine și că se pot înțelege fără implicarea autorităților, astfel că aceștia au căzut de comun acord să nu sune la 112, iar șoferul le-a dat numărul lui de telefon.

După aproximativ o oră de la producerea accidentului, băiatul a început să se simtă rău, motiv pentru care a fost dus la spital, unde medicii au anunțat polițiștii care au demarat cercetările, șoferul fiind cercetat  sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului. 

Locuitorii din zonă spun că încă de toamna trecută, când a fost înființată trecerea de pietoni respectivă, au cerut autorităților locale să o amplaseze în altă parte, nu în dreptul garajelor, unde nu prea există vizibilitate”, notează dejeanul.ro.

Atenție, imagini cu posibil impact emoțional! 

Trecerea de pietoni, amplasată greșit 

Conform sursei citate, în această zonă sunt mulți copii care se joacă și sunt neglijenți în privința trecerii de pietoni și traversează fără să se asigure. De asemenea, sursa mai notează că autoritățile au răspuns că proiectantul lucrării, angajat al unei firme din București, este responsabil pentru amplasarea necorespunzătoare a zebrei, dat fiind că a lucrat folosind imagini din satelit, fără să se deplaseze pe teren.

Din datele preliminare, polițiștii au constatat că un bărbat în vârstă de 46 de ani, din municipiul Dej, în timp ce conducea autoturismul pe strada menționată mai sus, înspre zona centrală, la un moment dat ar fi surprins și accidentat un minor în vârstă de 7 ani, angajat în traversarea regulamentară a părții carosabile, respectiv pe trecerea pentru pietoni”, au transmis reprezentanții IPJ Cluj. 

În urma evenimentului, conducătorul auto a plecat de la fața locului fără încuviințarea organelor de poliție, iar minorul a fost preluat de către aparținători, care, ulterior l-au transportat la o unitate medicală. Conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului”, au mai informat polițiștii clujeni. 


Comentarii Facebook