VIDEO. Imagini terifiante surprinse pe un câmp din Cluj/Și-a legat câinele de mașină și l-a târât sute de metri


Imagini înfricoșătoare au fost surprinse pe un câmp din județul Cluj. Un șofer și-a legat câinele și l-a tras cu mașina pe drumul de pământ. Atenție, urmează imagini care vă pot afecta emoțional!

Un cititor Știri de Cluj l-a surprins pe un șofer clujean abuzându-și câinele fără milă. Individul l-a legat pe patruped de mașină și la târât pe un drum de pământ. 

Așteptăm să se sesizeze Poliția Cluj! 

Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la un an la 5 ani sau cu amendă:

a) folosirea animalelor sălbatice aparţinând subîncrengăturii vertebrate, indiferent de gradul de îmblânzire, născute în captivitate sau capturate din natură, în spectacole de circ, circuri ambulante, caravane şi trupe de artişti ambulanţi, precum şi în orice alte tipuri de spectacole;

b) folosirea armelor cu tranchilizant asupra animalelor în alte situaţii decât pentru imobilizarea acestora;

c) practicarea tirului pe animale domestice sau pe animale sălbatice captive;

d) rănirea cu intenţie a animalelor.

,,La data de 3 iulie a.c., în urma apariției în spațiul public a unor imagini în care se observa cum un exemplar canin este legat la nivelul gâtului de un autoturism aflat în mișcare, precizăm că polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor au demarat verificări din oficiu.

În cadrul cercetărilor s-a stabilit identitatea proprietarului exemplarului canin, fiind vorba despre un bărbat de 50 de ani, din comuna Săndulești, județul Cluj.

Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei.

În cauză a fost întocmit și un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de rănirea cu intenție a animalelor, faptă prevăzută și pedepsită de Legea 205/2004, cu închisoare de la un an la 5 ani sau cu amendă.

Precizăm că la fața locului s-au deplasat și medicii veterinari din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor, care în urma verificării stării de sănătate a animalului nu au constatat leziuni care să necesite îngrijiri medicale." , a transmis IPJ Cluj. 

Comentarii Facebook