Miercuri 9 Octombrie

VIDEO: Îndrăgitul actor clujean Florin Piersic a vorbit despre problemele sale medicale: ,,Trebuia acum să fiu undeva într-o stea și să vă fac cu mâna”


Florin Piersic, unul dintre cei mai îndrăgiți actori din România, a vorbit despre experiențele medicale prin care a trecut în ultimele luni. 

Momentan, artistul de 88 de ani se află la un hotel din Ungaria, unde se bucură de puțină relaxare. Deși a trecut prin clipe grele, actorul menționează că se simte bine și le mulțumește fanilor și cunoscuților pentru susținere.

„Sunt fericit pentru că sunt împreună cu dumneavoastră, în primul rând, și în al doilea rând, și în al doilea rând, pentru că sunt mult mai bine decât am fost, sau mult mai bine decât am fost. 

Mă aflu într-un loc poetic, astăzi e soare, frumos și minunat. 

(…) Cel mai important pentru mine este faptul că mă simt bine. Am trecut prin momente grele. În ianuarie-februarie eram tot aici și, uitați, așa a vrut cel de sus, așa a vrut poporul,exagerez acum, cei din nația română, toți au vrut ca eu să mai pot să apar, să fiu din nou cu dumneavoastră și s-au rugat pentru mine.

Pentru asta ar trebui să le mulțumesc tuturor celor care mi-au scris, mi-au dat telefoane, am aflat fel de fel de lucruri extraordinare de la publicul din România.  Nu pot să spun poporul român, că nu chiar tot poporul român m-a căutat pe mine, dar frumos este că au reacționat, și trebuie să le mulțumesc în primul rând lor, tuturor celor din România, și mai ales preoților care s-au rugat pentru mine. Am primit telefoane, vești de la multe biserici din România, mănăstiri”, a menționat Florin Piersic.

Actorul a vorbit despre parcursul său medical, după intervenția de la Cluj.

„Să spun în câteva cuvinte parcursul vieții mele. Mi-a fost rău, am avut o infecție la genunchiul stâng, lucru care m-a costat foarte tare, de fapt, el este principalul interpret al vieții mele. 

Am avut o infecție la piciorul stâng care a fost operată inițial la Cluj, la Spitalul Militar, de unde eu am fost transferat, acolo la Cluj fiind medicul meu de suflet, doctorul Roșianu, care este doctor la Institutul Inimii din Cluj și care s-a ocupat de mine împreună cu doctorul Molnar Adrian și cu managerul Florin Crișan. Asta v-am spus ca să vă arăt că sunt bine cu mintea încă și doresc să știți parcursul.”, a transmis actorul clujean.

Acesta menționează că a fost transferat la București, unde a primit îngrijiri medicale de top. Actorul subliniază că unul dintre medicii care l-au tratat în Capitală l-au marcat extraordinar. 

,,E un tip cam reținut, cam rece, nu mi-a dat curaj, dar mi-a spus un lucru, care pe mine m-a marcat extraordinar, mi-a spus «te-am salvat, puteai să mori. Operația pe care ți-am făcut-o a fost o minune. Eu am început această operație gândindu-mă că te am pacient și că trebuie să rămâi și că nu vreau să pleci», pentru că asta era nebunia, eu trebuia acum să fiu undeva într-o stea și să vă fac cu mâna, ceea ce nu s-a întâmplat.”, a concluzionat actorul.

După aceea, Florin Piersic a fost internat la spitalul SRI-ului. Florin Piersic menționează că mai apoi a optat pentru un spital de recuperare, aflat lângă București.

„Am făcut prea puțină mișcare, recunosc. Eu sunt un om care vă spun totul pe față, nu am secrete, nu mi-e rușine de nimic, asta am trăit, asta e. După asta, m-am dus, pentru că îmi revenisem cumva, la recuperare, lângă București la un spital de recuperare Acolo, m-am dus în fiecare zi ca să îmi fac recuperarea, m-au frecat ăia, m-au dus, am făcut exerciții de toate felurile”, a explicat îndrăgitul actor. 



Comentarii Facebook