Marti 17 Septembrie

VIDEO. Nu e liniște nici în satele Clujului! Cum răsar două hale între case în Apahida: „Toată apa va intra în casele noastre”


Localitățile Clujului se dezvoltă într-un ritm amețitor, mulți locuitori nefiind de fapt pregătiți de schimbările care vin pe capul lor. În Apahida, rezidenții de pe strada Brândușelor sunt deranjați de un șantier deschis recent. 

Chiar lângă casele lor va răsări două hale, constructorii au pregătit deja și zona pentru parcare. Locuitorii străzii își fac griji că în timpul ploilor apa va ajunge în casele lor în urma acestor schimbări.

șant.jpeg

„Am discutat cu proprietarul terenului, l-am întrebat de ce a astupat șanțul, toată apa va intră în curțile noastre. Mi-a spus că a discutat cu șeful de la Urbanism din comuna Apahida și are acceptul dânsului să facă parcări pe unde a fost șanțul”, spune o vecină pentru Știri de Cluj.

Femeia a depus și o plângere la Inspectoratul de Stat în Construcții, însă autoritățile au confirmat că lucrările respectă legislația în vigoare, iar construcția menține distanța legală de 50 de metri față de locuințele din apropiere, conform reglementărilor pentru acest tip de proiecte. Asta deși, vecinii spun că au efectuat o măsurătoare simplă care arată că șantierul nu respectă distanța legală impusă.

Așadar, până la finalizarea proiectului, oamenii din zonă trebuie să suporte praful și gălăgia. După realizarea acestuia se va schimba și traficul, lucru care le afectează direct calitatea vieții. 

Comentarii Facebook