Vineri 27 Septembrie

VIDEO. O localitate din Cluj a fost lovită puternic de grindină! CODUL GALBEN a făcut ravagii și în județul vecin, vremea este tot mai instabilă


Natura a lovit cu putere miercuri seara în localitatea Muncel din comuna Câțcău, Cluj. După o ploaie puternică, timp de câteva minute a început să cadă grindina. 

De altfel, Administrația Națională de Meteorologie a emis mai multe avertizări cod galben de averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și chiar grindină, pentru localități din județele Cluj și Sălaj –  Gârbou, Gâlgău, Cristolț, Șimișna, Poiana Blenchii, Zalha, Rus, Lozna, Cășeiu, Dej, Chiuiești, Câțcău, Vad, Bobâlna, Recea-Cristur.

Furtunile pot aduce fulgere periculoase, ploi abundente, vânturi puternice și uneori bucăți de gheață care cad din cer – cunoscute, desigur, sub numele de grindină. Acest fenomen este destul de periculos, așa că dacă te afli afară în timp ce plouă cu grindină, cel mai bine este să te adăpostești rapid. De altfel, grindina poate provoca pagube materiale serioase, în funcție de cât de mare este și cât durează o astfel de ploaie.

Vremea se va răci semnificativ în România, începând de duminică, 29 septembrie, ca urmare a formării unui ciclon în Marea Mediterană.

Astfel, valorile termice maxime vor coborî brusc de la 33-34 de grade la 15 grade Celsius, în regiunile intracarpatice, a declarat, miercuri, pentru Agerpres, directorul general al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu.

Două comune din Sălaj au fost lovite ieri de grindină de dimensiuni mici și medii, după furtună. Este vorba despre comunele Cizer și Sâg (zona Tusa), unde pe jos s-a așternut un covor de gheață.

video. Facebook/Beni Vaida

Comentarii Facebook