Sambata 5 Octombrie

VIDEO Operațiune uriașă la Cluj și în toată România! Peste 300 de percheziții pentru trafic cu arme și muniții ilegale


Operațiune de amploare la Cluj și în toată țara! Peste 300 de percheziții pentru trafic ilegal de arme și muniții

La data de 4 octombrie 2024, polițiștii structurilor de arme, explozivi și substanțe periculoase, sprijiniți de alte structuri din domeniul poliției judiciare, sub coordonarea Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul I.G.P.R., au pus în executare 316 mandate de percheziție domiciliară în toate județele României, inclusiv la Cluj.

Acțiunea face parte dintr-un dosar penal instrumentat de Serviciul de Investigare a Infracționalității de Mediu al IPJ Constanța, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, și vizează infracțiuni de nerespectare a regimului armelor și al munițiilor.

În cadrul anchetei, polițiștii au documentat activitatea infracțională a unei societăți comerciale din afara României, care, prin intermediul unui site, ar fi vândut ilegal arme și muniții către persoane fizice de pe teritoriul țării. Această societate comercializa arme ce necesitau autorizare, precum și diferite tipuri de muniție, fără a respecta legislația în vigoare. Procesul de vânzare implica plasarea comenzilor online, iar livrările erau efectuate către cumpărători români prin intermediul firmelor de curierat, fără a declara bunurile autorităților vamale și fără a respecta condițiile impuse de regimul armelor și munițiilor.

„Polițiștii au documentat activitatea infracţională a unei societăți comerciale din afara teritoriului țării, care, prin intermediul unui site, ar fi comercializat, pe teritoriul României, către persoane fizice, arme din categoria celor supuse autorizării şi diferite tipuri de muniţie aferente acestora, fără a respecta condiţiile legii privind regimul armelor şi al muniţiilor.Activitatea s-ar fi desfăşurat prin plasarea de comenzi către magazinul online, iar societatea în cauză ar fi livrat armele şi muniţiile către cumpărătorii români, prin intermediul firmelor de curierat care introduc bunurile în ţară, fără a declara acest fapt autorităţilor vamale şi fără a îndeplini condiţiile solicitate de legislaţia naţională în acest domeniu”, au anunțat reprezentanții IPJ Cluj.

Scopul acestei acțiuni este de a crește gradul de siguranță publică și de a scoate din circulația ilegală armele supuse autorizării.

În paralel cu perchezițiile, polițiștii desfășoară razii în întreaga țară, inclusiv la Cluj, pentru prevenirea altor fapte antisociale.

Aceste activități se înscriu în măsurile dispuse de Ministerul Afacerilor Interne, menite să combată infracționalitatea de orice fel și să asigure ordinea și liniștea publică.

Comentarii Facebook