VIDEO. Primăria Cluj i-a ridicat ABUZIV mașina în 2022, pe motiv că era „abandonată”! Azi a recuperat-o DISTRUSĂ: „Așteptăm și Poliția să ia amprente”
4 octombrie 2024 pentru un clujean e o zi specială. Astăzi a reușit să-și recupereze mașina pe care Primăria Cluj i-a ridicat-o abuziv în anul 2022, pe motiv că ar fi fost „prăfuită” și respectiv abandonată. După ani de luptă în instanță automobilul ajunge la proprietar, ne e greu să credem însă, că va mai putea fi folosit vreodată, luând în considerare stadiul deplorabil în care e predat. Deși a câștigat primul proces tânărul nu se oprește la asta și spune că vrea să predea o lecție administrației locale. Astăzi mașina este ridicată cu un agent constatator, iar H.A va deschide un al doilea proces pentru distrugere și furt!
În iulie 2022 lui H.A i-a fost ridicată mașina de pe un loc de parcare pentru care plătea abonament la Primărie, sub pretextul că automobilul său ar fi arătat abandonat, mai exact ar fi fost „prăfuit”. Asta deși proprietarul BMW-ului își mutase mașina pe un alt loc după prima înștiințare primită. Periodic, rablele abandonate sunt ridicate de pe domeniul public, dar în acest caz era vorba despre un automobil funcțional, care era folosit uneori de către proprietar. Deși a încercat să le explice autorităților acest lucru, chiar le-a contactat direct, mașina sa a fost ridicată, iar tânărul a reușit să-și facă dreptate doar în instanță, 1 an și 9 luni mai târziu.
FOTO. Cum arăta automobilul clujeanului în anul 2022, înainte de a fi ridicat de către autoritățile locale
„Mașina nu era folosită zi de zi, ci era o mașină pe care o foloseam la evenimente, eu fiind organizator de evenimente și mergând și la competiții auto, mergeam cu acea mașină care nu necesita ITP. Mașina era cu impozitul plătit, parcarea plătită. Am primit o citație pe un loc de parcare, m-am conformat și am mutat mașina. Citația se referea la faptul că mașina este abandonată și că nu are stăpân. M-am prezentat, am luat citația respectivă, am sunat la numărul respectiv spunând și semnalizând că sunt proprietarul mașinii și mașina este funcțională. La care mi s-a spus foarte persiflant că mașina este prăfuită.
Desigur i-am zis și eu doamnei de la Primărie că poate papucii ei sunt prăfuiți pentru că chiar mi s-a părut o lipsă de bun simț. Nu poți să-mi spui că un bun de-al meu e prăfuit, în viziunea cui? În viziunea mea nu e prăfuit sau murdar, e treaba mea, e alegerea mea. După ce am discutat chestiile astea eu mi-am mutat mașina pe un alt loc de parcare, în imediata apropiere a celui unde a fost citația. Loc de parcare care era a unui vecin, prin care am primit o hârtie precum că pot parca, pe durata concediului lui de o lună de zile. Bineînțeles, după câteva zile mașina mea a fost ridicată de pe acest nou loc de parcare, fără nicio citație, fără absolut nimic”, relata șoferul pentru Știri de Cluj.
Minim 10.000 de euro trebuie să scoată din buzunar clujeanul pentru reparații dacă vrea să mai folosească vreodată mașina
La Cluj-Napoca ridicarea mașinilor s-a transformat într-o afacere extrem de profitabilă. Doar în anul 2022 a fost dispusă măsura tehnico-administrativă de ridicare a 5.217 autovehicule, dintre acestea 2.692 fiind înmatriculate în județul Cluj. Rezultă că în bugetul local s-au încasat în ultimii ani peste 1 milion de euro anual doar din ridicări de mașini.
Astăzi H.A își ridică mașina aproape distrusă, lipsește casetofonul din interior, geamul de la șofer este dat jos complet. Emblemele sunt furate și a plouat cu siguranță în mașină.
„Așteptăm și poliția pentru a se lua amprente”, spune H.A pentru Știri de Cluj.
L-am întrebat pe proprietarul mașinii și ce investiții ar trebui să facă dacă vrea să mai folosească vreodată automobilul. Minim 10.000 de euro, spune acesta, o sumă care nu e de buzunarul oricui.
După întocmirea actelor va urma un alt proces, cu siguranță unul lung. Daunele pentru mașina distrusă nu le va plăti Boc, nu le plătește nici șeful Poliției Locale din buzunar, le plătesc clujenii…
Foto. 04.10.2024/Cum arată mașina lui H.A în ziua ridicării
Comentarii Facebook