Miercuri 18 Septembrie

VIDEO: Trei clujeni, reținuți de polițiști după ce au răpit un bărbat cu dizabilități dintr-o parcare din Timișoara. Voiau să-l oblige să cerșească în Cluj


Caz halucinant! Trei clujeni au fost reținuti de polițiști pentru lipsire de libertate în mod ilegal, după ce au răpit un bărbat cu dizabilități din parcarea unui complex comercial din Timișoara.

,,În fapt, la data de 27.08.2024, în jurul orei 15:04, polițiștii timișoreni au fost sesizați cu privire la faptul că, în parcarea unei societăți comerciale de pe Calea Torontalului din Timișoara, a oprit un autovehicul în care se aflau 3 persoane, iar din acesta a coborât un bărbat, care s-a apropiat de un alt bărbat, în vârstă de 40 de ani, cunoscut cu handicap locomotor și cu alte probleme de sănătate și l-a introdus în autovehicul cu forța, pornind într-o direcție necunoscută.”, transmite IPJ Cluj.

 Bărbatul a fost dus cu mașina în Cluj-Napoca, unde urma să fie obligat să cerșească. Indivizii ar mai fi făcut acest lucru în trecut, folosind chiar și violența împotriva lui, dacă suma strânsă pe străzi nu era sufiecientă.

,,Bărbatul de 40 de ani, a fost preluat cu forța de catre cei 3 bărbați din parcarea societății comerciale și condus în municipiul Cluj-Napoca cu scopul de a fi exploatat prin practicarea cerșetoriei, sumele de bani obținute de victimă din mila publicului urmând să intre în posesia celor 3, lucru care s-a mai intamplat și în trecut pe parcursul mai multor ani de zile, când persoana vătămată a fost supusă în mod repetat violențelor fizice în zilele în care nu obținea din cerșit suma de bani dorită de ei.”, transmite IPJ Cluj.

Pe lângă infracțiunea inițială, cea de privare de libertate, polițiștii urmează să extindă urmărirea penală sub aspectul comiterii infracțiunii de exploatarea cerșetoriei de pe urma unei persoane cu dizabilități fizice prin exercitarea constrângerii fizice.

În urma investigațiilor, polițiștii din Timișoara i-au depistat pe suspecți, trei bărbați de 24, 33 și 44 de ani din Cluj, pe care i-au localizat miercuri în municipiul Cluj-Napoca.

Cei trei au fost găsiți de polițiști și conduși la sediul Poliției Municipiului Timișoara.

Indivizii au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând ca în cursul acestei zile să fie prezentați în fața judecătorului de drepturi și libertăți pentru dispunerea unei măsuri preventive.


Comentarii Facebook