Duminica 22 Decembrie

Viitorul produselor traditionale dezbatut la USAMV Cluj-Napoca de 10 universitati europene


Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Cluj-Napoca inaugureaza luni, 30 ianuarie, la ora 10.30, in Cladirea Horticulturii, Programul "Microorganismele si produsele alimentare traditionale: concurenti sau aliati?".

Cuvantul de deschidere va fi sustinut de Prof. Dr. Carmen Socaciu (Prorector cercetare), Conf. Dr. Felix Arion (Director Departament de stiinte Economice), Conf. Dr. Mugur Jitea (Prodecan cercetare), sef lucrari dr. Diana Dumitras (Cancelar stiintific al Departamentului de stiinte Economice).

Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara (USAMV) Cluj-Napoca gazduieste pentru doua saptamani vizita a 40 de studenti si 16 cadre didactice universitare din cadrul a 10 universitati din tot atatea tari europene: ISARA Lyon (Franta), Aristotle University of Thessaloniki (Grecia), University of Copenhagen (Danemarca), National University of Ireland, Cork (Ireland), Università degli Studi di Padova (Italia), USAMV Cluj-Napoca (Romania), Universiteit Gent (Belgia), Univerza V Mariboru (Slovenia), University of Agriculture in Krakow (Poland), Wageningen Universiteit (Olanda).

Participantii vor studia, in cadrul unui program intensiv, legatura dintre calitatea produselor traditionale si modul de preparare. Se vor reuni competentele interdisciplinare ale cadrelor didactice implicate (microbiologie, analiza senzoriala, economie, sociologie si nu numai) pentru a delimita rolul, legatura dintre standardele de igiena ale producatorilor si calitatile finale ale produsului.  


Proiectul este o continuare a unor colaborari de lunga durata cu universitatile partenere in proiecte similare, in acest an fiind pentru prima data organizat la USAMV Cluj-Napoca. Conf. Dr. Felix Arion, Directorul Departamentului de stiinte Economice care coordoneaza acest program intensiv, considera oportuna derularea in Romania a unei astfel de reuniuni academice care sa permita observarea potentialului deosebit al produselor traditionale locale.

Comentarii Facebook