Duminica 8 Septembrie

Vipere într-un cartier din Cluj? Clujeancă: „Am chemat jandarmii și l-au prins cu greu” - FOTO


O clujeancă a relatat că a văzut un șarpe cu dungi în zigzag pe spate în zona complexului Mercur din cartierul Gheorgheni și a chemat jandarmii pentru a-l captura, ceea ce s-a dovedit a fi o sarcină dificilă. Femeia i-a avertizat și pe alții să fie precauți pentru că ar putea fi vorba despre o viperă. 

„Șerpișorul acesta, despre care am auzit că e viperă, a fost la complexul Mercur observat de mine acum 3-4 seri. Am chemat jandarmii și l-au prins greu. Când treceți pe lângă Farmacia Catena, prin iarba din față, să fiți cu precauție. Avea niște dungi în zigzag pe spate”, a transmis o clujeancă din Cartierul Gheorgheni. 

Nu toți clujenii se simt amenințați: „Nu cred că e viperă, ocoliți-l să poată să se retragă, nu facem parte din dieta șerpilor de pe la noi așa că nu ne vor ataca”.

În timp ce unii locuitori sunt sceptici și consideră că șarpele nu este o viperă și că este suficient să-l evite, alții confirmă prezența mai multor șerpi în parcul din zonă, care par a fi vipere, și îndeamnă la vigilență: „Fiți foarte atenți. Eu am văzut astăzi, 3-4 șerpi, sigur erau vipere”. 

Jandarmeria Cluj a transmis pentru Știri de Cluj că în seara de 10 iulie au fost sesizați cu privire la existența viperei. Jandarmii clujeni au reușit să captureze șarpele:

,,Miercuri, 10 iulie, în jurul orei 23.00, în urma unui apel la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112, un echipaj de jandarmerie din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj a fost anunţat de către dispeceratul unităţii cu privire la faptul că o persoană a zărit un şarpe de mici dimensiuni, posibil viperă, în zona complexului Mercur din cartierul Gheorgheni.

Jandarmii clujeni au plecat spre locul indicat, unde cu ajutorul materialelor din dotare, au reuşit să captureze șarpele, care a fost relocat în habitatul lui, în afara zonei locuite”.

ss.jpg

Comentarii Facebook