Duminica 8 Septembrie

Vizite gratuite la dentist pentru mai mulți pensionari din Cluj! Primăria vrea să majoreze plafonul de la care pensionarii pot primi servicii stomatologice


Autoritățile locale din Cluj propun majorarea plafonului pentru asigurarea accesului la servicii gratuite de medicină dentară pentru pensionari.

Concret Primăria propune ca plafonul de venituri cumulate din pensii și alte drepturi de asigurări sociale pentru pensionarii cu domiciliul în Cluj-Napoca să crească de la 1500 lei la 1800 lei, în vederea înscrierii în Programul multianual „Promovarea sănătății orale prin creșterea accesibilității populației defavorizate la servicii de stomatologie”, ceea ce înseamnă că toți pensionarii cu venituri sub 1800 vor putea beneficia de servicii gratuite la stomatolog. 

De aceste servicii vor beneficia și următoarele persoane cu domiciliul în municipiul Cluj-Napoca:

  •  pensionari ale căror venituri cumulate din pensii și alte drepturi de asigurări sociale nu depășesc 1800 lei;
  • persoanele cu dizabilități încadrate în grad de handicap grav și accentuat,
  •  șomeri care beneficiaza de indemnizație de șomai de până la 700 lei și șomerii neindemnizați aflați în evidențele A.J.O.F.M. Cluj;
  •  persoanele fără venituri sau cu venituri reduse, aflate în evidențele D.A.S.M., beneficiare de venit minim garantat, alocație pentru susținerea familiei sau masã la cantina de ajutor social, în condițiile legii.

Decizia modificării plafonului va fi votată de autoritățile locale în ședința de Consiliu Local, de azi 25 iunie. 


Comentarii Facebook