Vlad Nistor, fondatorul Coinflux, reținut la Cluj de procurorii din SUA pentru țepe cu bitcoin
Vlad Nistor, fondatorul Coinflux, o firmă din România care făcea tranzacții cu bitcoin, a fost reținut de procurorii SUA, în urma unor percheziții făcute alături de procurorii din Româna.
Procurorii DIICOT, polițiștii de la Brigăzile de Combatere a Crimei Organizate, Structura Centrală, Craiova și Cluj, dar și patru agenți de la US Secret Service, au descins marți dimineața la locuința și biroul unui clujean, Călin Vlad Nistor, de 29 de ani, scrie Evz.ro.
Procurorii americani au decis să le solicite omologilor din România să îl rețină pe Nistor, iar ulterior să îl extradeze în SUA, unde este cercetat în două dosare penale, acuzațiile vizând infracțiuni de înșelăciune, fraude informatice, constituirea unui grup infracțional organizat și spălare de bani. Surse judiciare susțin că ancheta este condusă de procurorul Cosmin Hălălău de la DIICOT - Structura Centrală.
Procurorii au ridicat mai multe unități de stocare a informației, urmând ca în zilele următoare acestea să fie percheziționate.
În cursul serii de marți, Vlad Nistor a fost adus la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj, unde a fost audiat, în cadrul procedurii de extrădare. Pe numele său a fost emis un mandat de reținere de 24 de ore, urmând ca mâine, Curtea de Apel București să se pronunțe în legătură cu cererea SUA, privind extrădarea lui Vlad Nistor în SUA, ca urmare a celor două cereri depuse de Departamentul de Justiție din SUA.
Vlad Nistor este un tânăr clujean care a a înființat o societate comercială care se ocupă cu tranzacțiile de bitcoin. Conform site-ului oficial, compania are o cifră de afaceri de 3.25 milioane EUR, realizând peste 32.000 de tranzacții în 2017. Pe parcursul celor 3 ani de activitate, CoinFlux a ajuns să aibă peste 19.000 de clienți din România și din lume. Surse judiciare române susțin că procurorii americani îl acuză pe Nistor de faptul că a înșelat mai mulți cetățeni americani în tranzacțiile cu bitcoin.
Platforma de tranzacționare de monede digitale CoinFlux a fost lansată în decembrie 2015, la Cluj-Napoca. În luna martie 2017, compania a depășit pragul de 100 de milioane de lei tranzacționați.
Valoarea a fost atinsă în urmă efectuării a peste 12.000 de tranzacții de schimb a monedelor bitcoin, litecoin, ether și ether classic, cu lei și euro.
Fondatorul CoinFlux este Vlad Nistor, un tânăr de 30 ani cu 7 ani de experiență în piața financiară. Absolvent al Brunel University din Marea Britanie, Nistor a fost Manager de Portofoliu al fondurilor de pensii pilonul II și BCR Pensii, unde a administrat active de peste 500 milioane de euro.
CoinFlux este o platformă online de tranzacționare a monedelor digitale ce funcționează pe modelul unei case de schimb valutar. Pentru tranzacționare, clienții au nevoie de un cont bancar și de un portofel electronic, în care să își păstreze monedele digitale. În cazul cumpărării de bitcoin, de exemplu, clienții virează către CoinFlux, din propriul cont bancar, o sumă de bani și primesc, în schimb, echivalentul în bitcoin, direct în portofelul electronic. La vânzarea de monedă digitală, procesul este invers. Coinflux se lăuda cu avantaje precum prețul, viteza de tranzacționare, serviciul de asistență clienți și structura intuitivă a platformei.
18 Comentarii
Ceva Frumos Din America, Spre Exemplu:
https://youtu.be/M69jhkxhT_I?si=qDDqKFG2g78dfR2B
În America Este Originea Democrației.
Trimiteți Mai Departe Aceste Informații Pentru A Ajunge La Cât Mai Multă Lume.
De ce scrieți 13 comentarii și de fapt sunt 12?
Lipsește cel mai important Nr 13 care era de fapt nr8 pe care-l pot trimite din nou dacă nu-l puneți la loc acolo chiar primul după Hank , sau sa-l trimit cuiva pe mail așa cum a fost redactat?
Astept sa-l puneți la locul lui, nu e nevoie sa cenzurați realitatea.
Mişto afacerea: tu îmi dai mie bani adevărați, eu îți dau ...koa ye-n gard...pardon "monede electronice"
Şi invers: tu îmi dai monede electronice, eu îți dau banii înapoi, dar mai puțini, că deh, aşa-i bijnițoo.
Pentru asta ajunge un "curs" pe la băieții de pe stradă, nu-i nevoie de ani de facultăți englezeşti.
Nu-i prost cine mâncă pita,… Citeste mai departe
@Bulibaşha Candel:
Dreptate deplina ai ,dar când monedele ajung pe la naționaliști sau Rezist atunci ii bai!!!
Si ....se așterne liniște la adresa conducătorilor orașului si județului nostru....:)))
Articolul ăsta îi o mizerie mai mare ca știrile de pe Antena 3. În titlu scrie mare "țepe", dar cine cunoaște cât de cât sistemul blockchain știe că teoretic nu se poate așa ceva. Pe parcursul articolului pe lângă cuvinte care să facă scandal ca și "frauda", "țepe", "procurori" nu mai există alte detalii relevante. Ce țepe a dat mai exact? Ce legislație… Citeste mai departe
@Cocîndă Alex: Ba, Cocîndă, scrie o scrisoare la Department of State, USA, asta daca stii Engleza, si intreaba-i...poate o sa-ti raspunda, nimurugule ;-)
Moldovean prostalau...
@Cocîndă Alex:
CUM DAI BRANZA , COCINDA ?
@alt moldovean: Daca nu stii nici 10% din poveste evita sa postezi comentarii.
CINE-I TEO PETER?
Vlad facea tot ce e omeneste posibil sa respecte legea. L-am intalnit de cateva ori si personal mi se parea ca e prea paranoic, respectand legi in domeniul preventiei spalarii banilor care nici nu exista in Romania.
Bitcoinii nu sunt considerati bani in Romania, iar ei sesizau Oficiul pentru Spalarea Banilor pt tranzactiile suspecte.
Stie… Citeste mai departe
@Hank Rearden: mda... doar un mic amanunt, US Secret Service si procurorii americani v-au demonstrat la amancoi ca nu sunteti decat niste infractori si criminali de rand! Adica, in realitate, habar nu aveti nici de legislatie si nici de tehnologie(v-au prins!)...
Grupare infractionala organizata este fapta extrem de grava....
@pe bune?: Numai pupati ma americanii in cur? E plina tara de lingai ca voi de la romani incoace. Tu daca te duci la o casa de schimb cu bani furati si ii schimbi in euro ti se pare corect ca ala de la casa sa faca si el puscarie cu tine? De cand cu internetul asta toti prostii au cate o parere de spus.
Am cumparat de la ei de peste 5.000 euro (peste 150 de tranzactii, mici), si nu am avut nici o problema cu nici una. Ciudat. Sper sa fie doar o confuzie.
Pacat de oamenii aia care lucrau in compania aia...
@Cell: Compania poolii :))