Sambata 21 Decembrie

Vrei să îți găsești colegii de armată? O poți face pe grupul de Facebook, care te ajuta să îți revezi prietenii de plantoane - FOTO


La începutul  anului 2021, Nicolae Nicoară, fost cadru militar,  a creat o pagină de Facebook numită Amintiri din armată destinată oricărui bărbat care a trecut prin stagiul militar obligatoriu.   

Am creat acest grup deoarece mie personal mi-a plăcut mult perioada stagiului militar, am rămas cu multe amintiri plăcute de care îmi aduc aminte cu mare drag”, ne-a spus Nicolae. 

Cum a apărut ideea grupului?

Bărbatul a simțit că este de datoria lui să adune la un loc toți nostalgicii stagiului militar obligatoriu, ideea venindu-i în cel mai neașteptat moment „Idea mi-a venit când într-o zi am urcat în podul casei și am deschis valiza ( în valiză am lucruri folosite atunci și poze) și văzând ce este în ea, am retrăit câteva momente din armată și imediat mi-a venit idea de a face acest grup”, iar după foarte puțin timp de ezitare a înființat grupul.  Aici orice doritor poate să adere, orice poveste poate fi scrisă și orice imagine e binevenită „Am zis că trebuie să existe un astfel de grup”, a mai menționat acesta.

Poza 1 armata.jpg

01598 Tecuci, Bateria tehnica, la intoarcerea din,, poligon " septembrie 1976.

Succesul grupului a crescut odată cu numărul membrilor

Chiar dacă în primele luni succesul grupului nu era unul foarte mare, încetul cu încetul numărul membrilor a început să crească, iar după un an de la înființare a reușit să adune un număr de 9.449 membrii activi.  

În primele luni de la  crearea grupului activitatea era redusă însă in ultimile 2 luni grupul a luat o amploare destul de intensă ajungând azi la aproape 10k” a precizat Nicolae. „Traficul de pe  grup  este de la 50 până la 150 de postări pe zi, iar la comentarii încep de la 500 până la 1800 pe zi (în funcție de fiecare postare). Eu spun că impactul asupra comunității este unul destul de mare în momentul de față,  având în vedere că grupul este în continuă creștere cu siguranță va crește și impactul”, a mai adăugat acesta.

Poza 2 aramata.jpg

Depunerea jurământului militar 6 iunie 1982 UM 01279 Bistrița Năsăud comp 1-a Batalionul de tancuri

Colegi regăsiți după mulți ani

Pe lângă scopul principal de a aduna amintiri din armată, Nicolae a avut și scopul de a reuni foști colegi care au practicat stagiul militar în același loc și an „Cu o parte din  foștii colegi  țin legatura și acum (de pe atunci), pe unii i-am găsit într-adevăr prin grupul acesta, iar de alții încă încerc să dau, poate îi voi găsi tot prin postările de aici”, a mai spus bărbatul.

Poveștile publicate pe grup și pozele pline de amintiri au ajutat la regăsirea multor colegi după ani în care s-au gândit unii la ceilalți. 

Nicolae își dorește ca numărul membrilor să crească din ce în ce mai mult în speranța că poate în felul acesta se vor reîntâlni zeci de prieteni ai tinereții.

Poza 3.PNG

În România serviciul mili­tar era obligatoriu pentru toți bărbații îndeplinindu-se în diferite forme. Barbații puteau fi chemați pentru îndeplinirea serviciului militar de la 19 la 50 de ani. Admișii la facul­ta­te făceau armata la "termen redus" adică nouă luni înaintea primului an de fa­cul­tate. La Uni­ver­sitate, în trei ani din totalul de patru, câte o zi pe săptămână era alocată milităriei.

Serviciul militar obligatoriu a fost suspendat la sfârșitul anului 2006.


Comentarii Facebook