Vineri 22 Noiembrie

World Vision a dus rechizite copiilor de romi din Năoiu, comuna Cămărașu

 

Șaizeci de copii din comunitatea romă Năoiu, din comuna Cămărașu, au primit astăzi ghiozdane, pentru a putea începe un nou an școlar cu bucurie și fără griji. În ghiozdane au găsit caiete, acuarele, creioane, pastă și perie de dinți, un prosop și o pătură. 

 

”Bucuria lor este foarte mare, întrucat mulți dintre ei n-au avut până acum un ghiozdan adevărat. Au mers la școală cu genți vechi, abandonate de adulți sau cu pungi de plastic. Pentru mămicile care au câte trei, patru copii de trimis la școală, ghiozdanele și rechizitele reprezintă un ajutor substanțial”, a declarat Natalia Vermeșan, lucrător social în proiectul de dezvoltare comunitară derulat de World Vision România. 

 

Copiii fac parte din comunitatea de romi din Năoiu, una dintre cele mai sărace din județul Cluj, cu o populaţie de 300 de romi, care trăiesc în case rudimentare, făcute din pământ. Parinții nu au locuri de muncă și își întrețin familia din muncile ocazionale și din ajutorul social acordat de stat.

 

Distribuția a avut loc la Centrul multifuncțional pentru copiii romi din Năoiu, unde copiii beneficiază zilnic de un program de after school, susținut de profesori voluntari din comunitate, de materiale educative, rechizite școlare și de un sandwich zilnic, oferite de World Vision. 

 

World Vision este o organizaţie creştină, care desfăşoară programe de intervenţie umanitară de urgenţă, de dezvoltare şi advocacy punând în centrul activităţii bunăstarea copilului. Organizaţia se concentrează asupra muncii cu copiii, familiile si comunităţile, în scopul depăşirii sărăciei şi nedreptãtii. Inspiraţi de valori creştine, lucrăm cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasă, etnie sau gen.

 

World Vision România este o organizaţie parteneră a World Vision International, prezentă în peste 100 de ţări din întreaga lume. De mai mult de 20 ani dezvoltăm în România programe în peste 200 de comunităţi rurale din 8 judeţe. De-a lungul timpului am oferit sprijin pentru mai mult de 350.000 de copii şi de adulţi.

 

Prin activităţi de reintegrare familială, dezvoltare comunitară, proiecte medicale, programe de educaţie ţi dezvoltare economică, asistenţă umanitară în cazul situaţiilor de urgenţă, stimulăm o atitudine activă şi implicarea în schimbarea condiţiei de sărăcie din România, având ca scop final bunăstarea copilului.

Comentarii Facebook