Zeci de persoane prinse cu droguri la Electric Castle. Ce alte infracțiuni au depistat oamenii legii
Polițiștii, jandarmii și echipajele ISU au transmis un comunicat privind intervențiile desfășurate la ediția din acest an a festivalului Electric Castle, care a avut loc în perioada 17 - 21 iulie, la Castelul Banffy , din Bonțida.
Astfel, efectivele din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile ”Ștefan Cicio-Pop” Cluj-Napoca având în sprijin efective din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Târgu-Mureș cu un total de peste 760 de jandarmi pe întreaga durată a festivalului Electric Castle , au constatat un număr de 29 de infracțiuni.
Dintre acestea 27 au fost pentru deţinere ilegală de substanţe interzise în conformitate cu prevederile Legii 143/2000, o infracțiune de furt și una de distrugere. Un număr de 19 sancțiuni contravenționale au fost aplicate la Legea nr.61/1991 republicată pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.
Polițiștii au luat măsuri ferme pentru a menține un climat de siguranță atât în incinta festivalului, cât și în proximitatea acestuia. Participanții la festival au fost întâmpinați de polițiști de prevenire cu recomandări, sfaturi și experimente menite să ajute la răspândirea gradului de conştientizare cu privire la efectele nocive ale consumului de substanțe interzise și alcool.
În cele 5 zile de festival, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj și cei din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate au constatat 54 de fapte penale. 51 dintre acestea vizează încălcări ale Legii 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri.
Pe linie contravențională, polițiștii au constatat 107 abateri de la legislația în vigoare. Dintre acestea, 81 au fost aplicate pentru încălcări ale legislaţiei rutiere în conformitate cu prevederile O.U.G. 195/2002, celelalte fiind aplicate pentru încălcări ale legislației privind comerțul, ordinea și liniștea publică ș.a. De asemenea, ca măsuri complementare, au fost reținute 16 permise de conducere și 9 certificate de înmatriculare.
Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Avram Iancu” al județului Cluj a monitorizat tipurile de risc aflate în domeniul de competență pe timpul desfășurării festivalului de muzică și a asigurat răspunsul operativ în cazul situațiilor de urgență.
Astfel, în cele cinci zile ale festivalului, personalul ISU și SMURD Cluj a acordat prim ajutor calificat și asistență medicală de urgență unui număr de 868 de persoane, din care 12 persoane au fost transportate la unitățile spitalicești.
Comparativ cu ediția 2018 a festivalului, numărul solicitărilor medicale a înregistrat o creștere de 27%.
Pe linia situațiilor de urgență nu au fost înregistrate evenimente deosebite, iar aspectele constatate de inspectorii de prevenire, ca urmare a controalelor specifice efectuate, atât în perimetrul festivalului, cât și în zonele adiacente, au fost remediate pe loc.
7 Comentarii
Oamenii Și Copii Ar Trebuii Să Nu Se Drogheze, Deoarece Drogurile Sunt Dăunătoare Sănătății:
https://youtu.be/BhH8qASlm9M?si=LSkl02fLujfkOzGu
https://youtu.be/fr76lwDFd8Q?si=b_Xjh44hcTjECrVv
https://youtu.be/LcLY-yuVxVU?si=m8gaW1Pl1QKjYxLN
Drogurile Trebuie Să Dispară Definitiv Din Lume.
… Citeste mai departe
27 sunt doar o picătură de metamfetamină în găleata celor drogați - oare ce va fi la Cluj cu ocazia dezmățuluii organizat de primărașul penticostal și acoliții lui?
Suntem batjocoriți ca plătitori de taxe, iar copiii ne sunt sacrificați.
No amu va ascult. Ce aveti de zis? Numa lume buna.....
@ducu bertzi: "zeci de persoane", adica 29 din 231.000 de participanti
@ducu bertzi: minte inchisa
@ducu bertzi: ce te mira? prostimea cu fitze se duce acolo special sa se drogheze: alcool, droguri, basi puternici