Duminica 8 Septembrie

Zeci de români lăsați de izbeliște pe aeroportul din Alicante, după ce o cursă spre Cluj s-a anulat: ,,Cei de la WizzAir au spus să ne descurcăm noi


Aproape 50 de turiști români care așteptau să se întoarcă în țară cu un zbor Wizz Air din Alicante au rămas blocați pe aeroport, peste noapte. Oamenii au fost informați că avionul nu va zbura însă nu au primit vreo explicație suplimentară. Au dormit pe unde au putut și încercat cu disperare să găsească o metodă pentru a ajunge acasă însă fără succes.

Cei de la companie i-au anunțat că trebuie să-și găsească singuri cazare și transport iar cheltuielile le vor fi decontate ulterior.

,,La Alicante s-a anulat zborul, suntem 180 de oameni dar dintre ei care erau din Spania și voiau să vină în România au mai plecat dar cei care avem luat bilet concediu să ne întoarcem în țară suntem aici. Suntem toți cu familiile, 49 de persoane suntem de la Karpaten, de la agenție. Ghidul ne-a lăsat de izbeliște”, a explicat L.F pentru Știri de Cluj.

Cei 49 de turiști veniseră în Spania cu un pachet turistic al firmei Karpaten. Aceștia spun că la apariția primelor probleme, reprezentantul din Spania al companiei i-a abandonat în aeroport. 

WhatsApp Image 2024-07-21 at 09.01.16_5780c9ad.jpg

,,Cei de la WizzAir au spus să ne descurcăm noi pe plan local, fiecare să se descurce, că ei n-au găsit cazare. Să ne găsim cazare să ne găsim bilete de avion. Am căutat și n-am găsit nimic cel puțin în următoarele trei zile. Nici Budapesta nici Cluj am căutat chiar și Viena”, a explicat femeia.

Oamenii trebuiau să zboare spre Cluj în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 1. După mai multe întârzieri, zborul a fost anulat complet.

,,Inițial ne-au anunțat că va fi o întârziere de 3 ore. Când am ajuns în aeroport la 2-3 persoane le-au dat bilet și mai apoi, 2 fete din grupul nostru s-au uitat pe site-ul aeroportului din Cluj și au văzut că e anulat zborul care trebuia să vină de la Cluj înspre Alicante, cel care urma să ne ducă acasă. Fetele i-au anunțat. Ei nici nu știau că e anulat zborul ăsta”, a explicat femeia.

Oamenii au mers să ceară explicații la biroul de informații al aeroportului, în lipsa unui birou WizzAir. Spiritele s-au încins însă nu s-a putut găsi nicio soluție pentru zecile de pasageri.

WhatsApp Image 2024-07-21 at 10.18.38_7e720d1c.jpg

,,Am mers la informații, au chemat și o grămadă de pază pentru că lumea s-a agitat. Și ne-au explicat că nu au ce face, că firma (n.red WizzAir) e vinovată și că ei de la aeroport nu pot face nimic. Nici măcar nu a apărut nimeni de la firma asta, toată lumea a solicitat să vină cineva dar nu a apărut nimeni de la Wizz.”, a explicat femeia.

Compania nu a reușit nici măcar să le găsească cazare, singurul lucru primit fiind un voucher de 12 euro.

,,Ne-au luat numele să ne găsească cazare. După 3 ore ne-au spus că nu găsesc cazare. După încă 3 ore ne-au dat un voucher de 12 euro care putea fi utilizat doar în aeroport. Suntem încă în aeroport. Am căutat și cazare dar cazările au check-inul de la ora 2. Unde să mergem la ora 5 să ne luăm cazare. Suntem cu copiii, dorm copiii pe jos. Am întins prosoapele de plajă și au dormit copiii pe jos”, relatează femeia.

WhatsApp Image 2024-07-21 at 09.01.53_b8dfe57d.jpg

Oamenii vor să și caute dreptatea în instanță, însă în primul rând încearcă cu disperare să ajungă acasă. Mai mult, aceștia susțin că, pentru că au optat pentru un pachet turistic, au înțeles că biletul lor este ,,de grup”, iar separarea nu ar fi o idee bună.

,,A depus toată lumea plângerea ințială și acum probabil vom lua legătura cu vreo companie să mergem mai departe (n.red d.p.d.v legal) Noi vrem să ajungem acasă în primă fază. Nu avem nicio soluție. Am încercat să sun și la microbuze dar nu prea trec prin partea asta ’’, a explicat L.F.

Românii nu au primit nicio informare de la Wizz despre motivul anulării însă bănuiesc că problema a fi pana informatică Microsoft. 

UPDATE 

În jurul orei 14:00 călătorii ne-au informat că au reușit într-un final să plece de pe aeroportul din Alicante.

,,Suntem în drum spre Barcelona și avem zbor deseara spre Budapesta...asta pentru 13 persoane. Restul au zbor mâine tot din Barcelona la Iași, Budapesta sau București'', au explicat pasagerii.

Comentarii Facebook