Miercuri 16 Octombrie

Zeci de trenuri noi vor fi cumpărate de Guvern. Clujenii sunt printre beneficiarii investiției de 3,3 miliarde de lei din fonduri europene


Un proiect major de investiții care are ca și scop interconectarea unor mari centre urbane prin transport feroviar, a fost aprobat de guvern. Astfel, urmează să fie cumpărate 58 de trenuri electrice, potrivit premierului Marcel Ciolacu, care a făcut anunțul miercuri, 16 octombrie.

,,Aprobăm un proiect major de investiţii ce conectează mari centre urbane prin transport feroviar modern. Cumpărăm 58 de trenuri electrice noi, o investiţie de 3,3 miliarde lei din bani europeni", a declarat premierul, la începutul şedinţei de guvern.

El a precizat că vor fi interconectate prin această investiţie 13 municipii reşedinţă de judeţ, cum ar fi: Braşov, Craiova, Brăila, Galaţi, Bacău, Focşani, Arad, Deva, Alba Iulia, Cluj-Napoca şi Oradea.

,,Şi în privinţa infrastructurii rutiere avem un obiectiv important: varianta de ocolire a oraşului Buftea. Este o investiţie de peste 515 milioane de lei extrem de necesară pentru finalizarea autostrăzii de centură A0", a mai spus premierul.


Comentarii Facebook