Duminica 8 Septembrie

Zi plină pentru polițiștii și jandarmii clujeni la festivalul din Bonțida! Zeci de festivalieri prinși cu substanțe și amenzi de peste 7000 de euro



A doua zi de Electric Castle s-a desfășurat fără incidente majore.

Au existat însă cazuri în care persoane n-au mai putut să intre în festival după ce au fost prinse cu droguri asupra lor. Autoritățile au aplicat amenzi de peste 35.000 de mii de lei și a plouat și cu avertismente.

Astfel, jandarmii, poliţiştii și pompierii clujeni au aplicat 52 de sancțiuni contravenționale (34 de amenzi în valoare totală de 35.855 lei și 18 avertismente).

  •  31 de sancțiuni la regimul rutier (25 de amenzi în valoare de 14.355 lei și 6 avertismente);
  • 2  sancțiuni privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscal, constând în 2 amenzi în valoare de 5.000 lei;
  •  6 sancțiuni contravenționale pentru fapte de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, constând în 6 amenzi în valoare de 11.500 lei;
  • 12 sancțiuni pentru nerespectarea normelor de prevenire și stingere a incendiilor (12 avertismente);
  • 1 sancțiune privind transportul în regim taxi (1 amendă în valoare de 5.000 lei);

Totodată, au fost întocmite actele procedurale pentru constatări de natură penală, după cum urmează:

  •  3 constatări cu 3 autori în urma săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe;
  • 4 constatări cu 3 autori în urma săvârșirii infracțiunii de furt;
  • 1  constatare cu 1 autor în urma săvârșirii infracțiunii de distrugere;

De asemnea, 112 persoane au fost testate cu aparatul drug-test, pentru una dintre acestea rezultatul fiind pozitiv.

Polițiștii de la rutieră  au reținut 8 permise de conducere, dintre care 3 pentru consumul de substanțe, unul pentru dreptul de a conduce suspendat și 4 pentru alte fapte.

22 de festivalieri prinși cu droguri 

În ceea ce privește prevenirea și combaterea consumului ilicit de droguri, prin măsurile active de verificare, au fost oprite din a participa la festival 22 de persoane, identificate având asupra lor substanțe interzise la deținere.

Sute de persoane au avut nevoie de ajutorul medicilor și 4 au ajuns la spital

Au fost 105 cazuri cu traumatisme diverse (excoriații, contuzii etc.), alte 344 de cazuri cu afecțiuni medicale diverse (lipotimie, stări febrile, cefalee, hipertensiune arterială etc.), iar 4 persoane au fost transportate la spital, având nevoie de investigații suplimentare.

Comentarii Facebook