Duminica 22 Decembrie

Spitalul Clujana face angajări, după ce își extinde activitatea

 

Spitalul municipal Clujana, aflat în administrarea Primăriei Cluj-Napoca, face angajări.

 

Secția de Primiri Urgențe de la Spitalul Clujana va funcționa non-stop și va avea nevoie de mai mult personal. 

 

Spitalul Clujana organizeaza in perioada urmatoare (februarie - martie) concursuri pentru 69 de posturi: 12 medici: specialitati: 5 de urgenţe, 4 radiologi, 3 chirurgi, 20 asistenţi, 10 infirmieri, 6 registratori medicali, 10 brancardieri și 11 îngrijitori de curăţenie.

 

Spitalul Clujana a fost dotat cu aparatură de ultimă generație, iar funcționarea compartimentului de primire urgențe va fi extinsă și în curând va funcționa 24 ore din 24.

 

Dacă până acum compartimentul de primire urgențe al Spitalului Clujana funcționa doar până la ora 15.00, s-a luat hotărârea extinderii funcționalității acestuia, astfel încât să fie deschis permanent

 

Prin domnul Radu Moisin am primit propunerea de a analiza, în Executivul Primăriei, posibilitatea de a extinde funcționarea centrului de primire urgență de la Spitalul Clujana, de la un program până la ora 15.00, la un program de 24 de ore din 24 de ore. Potrivit legii, poate fi o singură Unitate de Primire Urgențe pe fiecare județ, UPU care îl știm cu toții este această unitate. La Clujana nu există o astfel de unitate, este doar un compartiment de primire urgențe. Am primit propunerea de a analiza, din punct de vedere logistic și financiar, extinderea funcționalității compartimentului, iar împreună cu directorul spitalului, domnul profesor Constantea, am făcut toate calculele necesare și am putut să îi transmit că putem extinde funcționarea compartimentului”, a declarat Emil Boc.

 

Totuși, pentru a putea lua această măsură, este necesară creșterea personalului spitalicesc. Odată ce personalul va fi angajat, conform criteriilor cerute de lege, unitatea medicală va primi urgențe în regim non-stop.

 

Acest lucru va trebui susținut și de o suplimentare a bugetului Spitalului Clujana cu 4 milioane de lei anual, față de bugetul de până acum.

 

În 2016, pentru funcționare, spitalul are deja alocați 11,5 milioane de lei, cu 2 milioane de lei în plus deja în raport cu ceea ce a fost în 2015”, a mai precizat primarul Clujului.

 

Cu ajutorul noului program permanent al compartimentului, se vor putea prelua o parte din urgențe și la Spitalul Clujana, astfel încât s-ar putea scurta perioada de așteptare a pacienților și la UPU Cluj-Napoca.

 

Prin această măsură se va putea îmbunătăți traiul clujenilor, prin preluarea unei bune părți din urgențe aici. Sigur, nu urgențele grave, precum politraumatismele, dar cele mai puțin grave, la fel de importante pentru cetățenii cu probleme medicale”, a declarat consilierul local Radu Moisin.

 

Se pot efectua intervenții de chirurgie generală, gastroenterologie, urologie, ginecologie, însă nu se pot efectua intervenții ortopedice, de chirurgie cardiovasculară și neurochirurgie. Noi am primit urgențele și până acum, oamenii fiind obișnuiți să se adreseze spitalului, însă după ora 15.00 aveam doar medicii de gardă. Cu ajutorul Primăriei și Consiliului local, am reușit totuși să permanentizăm aceast serviciu”, a explicat directorul spitalului, profesorul Nicolae Constantea.

 

De asemenea, în perioada 2015-2016, la Spitalul Clujana s-au făcut investiții, atât din fonduri europene, cât și din fondurile Primăriei, de aproximativ 13 milioane de euro. 

 

În urma unui proiect european, în valoare de 25 milioane lei, unitatea medicală a fost dotată cu aparatură de ultimă generație. Printre aparatele cu care a fost dotat spitalul se numără și un aparat RMN, în valoare de 1 milion de euro. Totodată, în decursul lunii următoare vor mai fi aduse un angeograf și ventilatoare pentru camera de terapie intensivă, din banii Primăriei.

 

În total este vorba de 142 de aparate, printre care și un aparat RMN de ultimă generație, în valoare de aproximativ 1 milion de euro”, a mai precizat prof. dr. Constantea.

Comentarii Facebook