Duminica 22 Decembrie

3 strategii care te vor ajuta să joci mai mult la pariuri cu același buget

ACESTA ESTE UN ARTICOL PLĂTIT

Nu te amăgim că te vom învăța cum să câștigi la pariuri sportive, ci îți vom explica cum poți face să joci mai multe bilete sau să joci mai mult timp cu aceeași sumă de bani. Dacă ești un parior dezorganizat, acest scurt ghid te-ar putea ajuta să faci primii tăi pași spre disciplinare.

Este vorba despre 3 strategii de pariuri sau mai bine zis 3 metode de money management care te pot ajuta să joci într-un mod disciplinat, păstrând în același timp o doză suficientă de risc. Înainte de toate, te invităm să răsfoiești acest material și apoi să încerci măcar una dintre aceste abordări, și de ce nu, chiar pe toate 3, pe rând, pentru ca apoi să poți compara rezultatele.

Metoda Labouchere

1 (2) (1).jpg

Această metodă de money management include în ecuație și norocul, însă într-o manieră care pare să aibă ca scop tocmai contracararea clasicelor sisteme progresive. Pentru a juca Labouchere, pariorul trebuie să-și fixeze un număr de unități pe care dorește să câștige, urmând ca apoi să divizeze acel număr în cifre de la 1 la 9, formând astfel un șir ordonat. Ca să fie mai clar, vom da un exemplu concret:

Am stabilit un profit dorit de 25 de unități. Vom sparge acest număr în câteva cifre la întâmplare, având însă grijă ca ultima să ducă totalul la 25. Bun, am format șirul: 7, 3, 5, 2 și 8.

Pentru a începe să jucăm, trebuie să ținem cont de faptul că regula lui Labouchere spune că miza următoare trebuie să fie egală cu suma dintre primul și ultimul număr din șir, adică în cazul nostru 7 + 8 = 15. Dacă pariul este pierzător, vom adăuga miza pierdută (15) la șirul nostru, iar atunci când un pariu este câștigător, prima și ultima cifră din șir se șterg de pe listă. Ideea este de a continua pe același tipar până când vom epuiza toate numerele. 

Continuând exemplul de mai sus, șirul nostru ar fi devenit 7, 3, 5, 2, 8 și 15. Următorul pariu ar fi fost 7 + 15 = 22 unități. Dacă îl câștigăm, șirul nostru devine: 3, 5, 2 și 8. Următorul pariu ar fi 3 + 8 =  11, iar dacă și acesta este câștigător, ne mai rămâne doar un pas de câștigat, cu o miză de 5 + 2. În final, dacă și acest ultim pariu este câștigător, vom fi atins profitul stabilit inițial de 25 de unități.

Metoda disciplinării

1 (3) (1).jpg

Această abordare le este dedicată în special amatorilor de pariuri care obișnuiesc să mizeze în mod complet haotic. Deși este o strategie controversată în lumea pariurilor sportive, dinamica sa îi poate atrage pe anumiți pariori spre a o încerca, lucru care ar putea să-i ajute să se disciplineze.

La fel ca și în cazul primei metode prezentate, avem un șir cu mize, însă acesta este fix. Este vorba despre 1-3-2-6. Practic, pariorul își împarte banca la 10 (sau la un număr mai mic, în funcție de cât de riscant vrea să joace) și suma respectivă o împarte din nou la 12 pentru a afla care este valoarea unei unități. Apoi, joacă, pe rând, pariuri cu cotă de cel puțin 2.00, folosind șirul 1-3-2-6. Dacă finalizează cei 4 pași cu succes o ia de la început, dar la fel va proceda și dacă pierde pe parcurs.

Spre exemplu, pariază 1 și câștigă, pariază 3 și câștigă, iar după pariază 2 și pierde, următorul pariu va fi de 1 unitate. Folosirea acestei metode nu prezintă mari avantaje din punct de vedere matematic, însă este o metodă bună pentru un începător într-ale money management-ului.

Metoda D’Alembert

1 (4) (1).jpg

Aceasta este o strategie clasică de jocuri de noroc, care folosește o progresie negativă. Pentru a juca această strategie jucătorul trebuie să-și calculeze miza inițială, care este indicat să reprezinte cel mult 5% din banca sa de pornire. Cu alte cuvinte, dacă avem o bancă de 200 lei, vom împărți bankroll-ul la 20 pentru a afla care va fi prima noastră miză. În cazul de față, vorbim de o miză de 10 lei.

D’Alembert s-a folosit foarte mult și la jocul de ruletă, așa că, în linii mari, este indicată folosirea unei cote de cel puțin 2.00 pentru ca lucrurile să decurgă normal, însă fiecare parior are libertatea de a experimenta și de a juca ce miză dorește.

Ideea de bază este simplă: atunci când un pariu este câștigător, scădem o unitate din următoarea miză, iar atunci când câștigăm, adăugăm o unitate la următoarea miză.

Să spunem că pariem 10 lei. Pierdem pariul, așa că următoarea miză va fi de 11 lei. Următorul pariu va fi de 11 lei, pierdem pariul, așa că miza următoare crește la 12 lei. Câștigăm următorul pariu, așa că vom scădea următoarea miză la 11 lei și tot așa.

Important este să nu uitați că jocurile de noroc nu pot reprezenta o sursă sigură de câștig și să pariați responsabil, fără să investiți mai mult decât vă permiteți să pierdeți, pentru că pe termen lung, casa va avea mereu un avantaj în fața jucătorilor.


Comentarii Facebook