A 8-a medalie pentru România la Jocurile Olimpice de la Paris! Mihaela Cambei a obținut argintul în proba de haltere



România a ajuns la 8 medalii la Jocurile Olimpice de la Paris după ce Mihaela Cambei a obținut medalia de argint în proba de haltere, categoria 49 de kilograme.

Sportiva în vârstă de 21 de ani este la participare la Jocurile Olimpice, ridicând un total de 205 kg la haltere.

Mihaela Cambei a ridicat 89 kilograme la prima încercare, apoi 91 de kilograme la a doua şi 93 de kilograme la a treia, la stilul smuls.

La aruncat românca a reuşit 106 kg din prima încercare, 110 la a doua încercare şi 112 kg la cea de-a treia.

Românca a fost depășită per total de chinezoaica Zhihui Hou, care a ridicat 206 kilograme.

,,Muncesc de doi ani pentru acest vis. La aruncat, tactica a fost să reușesc orice ar fi. Am avut un cârcel foarte mare la mâna stângă și la cot. Am zis: «Ori la bal, ori la spital!».

Mă simt extraordinar de bine, nu am cuvinte. Îi mulțumesc bunului Dumnezeu, în primul rând, mie și familiei mele care mi-a dat viață și nu în cele din urmă antrenorului și staff-ului meu care au avut grijă de mine.”, a spus sportiva la TVR Sport.

România are 8 medalii olimpice obținute în această ediție a Jocurilor dintre care 3 de aur, 4 de argint şi 1 de bronz.

Cele 3 medalii de aur au fost obținute de David Popovici (înot- 200 metri liber), Andrei Cornea și Marian Enache  (cantotaj-dublu vâsle masculin), Maria Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Ancuţa Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Radiş, Victoria Ştefania Petreanu ( canotaj- rame 8+1 feminin).

Medalii de argint au obținut Ancuţa Bodnar și Simona Radiș (cantotaj-dublu vâsle feminin), Ioana Vrînceanu și Roxana Anghel(cantotaj-dublu rame feminin), Gianina van Groningen și Ionela Cozmiuc (cantotaj- la dublu vâsle categorie uşoară), Mihaela Cambei ( haltere- 49 kg)

Singura medalie de bronz a României a fost obținută de David Popovici (înot- 100 metri liber).

România se clasează momentan pe locul 14 în clasamentul global la Jocurile Olimpice de la Paris. 

Comentarii Facebook