Alexandru Chipciu este pregătit să îmbrace din nou tricoul echipei naționale de fotbal a României: ,,Nu mai aveam în cap că aș putea să mai mă reîntorc”


După o perioadă de mai mulți ani în care căpitanul Universității Cluj nu a mai jucat pentru echipa națională, Alexandru Chipciu a fost convocat pentru primele două meciuri din UEFA Nations League. România va juca împotriva Kosovo și a Lituaniei.

Postul de fundaș stânga este unul în care Chipciu a avut performanțe foarte bune, totodată și unul la care Edi Iordănescu a trebuit să improvizeze, din cauza suspendării lui Bancu la EURO 2024.

Ultima apariție a lui Chipciu în tricoul echipei naționale a fost în 2019, sub conducerea lui Cosmin Contra, într-o victorie, scor 1-0, împotriva Maltei.

Fotbalistul a fost luat prin surprindere de decizia noului selecționer, Mircea Lucescu. El și-a povestit trăirile într-un interviu publicat de FRF TV.

Ce spune Chipciu despre revenirea la națională:

„Mi se pare că n-am lipsit așa mulți ani, nu știu de ce. Probabil pentru că am venit de mic la Mogoșoaia. În 2005 am fost prima dată și am debutat la Under 15. Am debutat în 2010 la echipa națională și apoi timp de 9 ani, 10 ani am fost constant la Mogoșoaia și mi se pare că nu s-a schimbat nimic. Am mai îmbătrânit noi, atât. Naționala a fost pentru mine visul suprem”.

Ce s-a schimbat în viața lui de la ultimul meci jucat pentru națională

„S-au schimbat multe. Fetele mele au crescut foarte mult. Am și niște poze cu ele în brațe la meciurile de atunci.

S-au schimbat și mulți antrenori în anii aceștia.

Mulți jucători, pe mulți i-am prins când au debutat la echipa națională în perioada aceea. Chiar cei care acum sunt, știu eu, la o vârstă matură fotbalistic, să zic.

Cred că astea sunt schimbările cele mai mari. S-au mai întâmplat și multe. Ce-mi vine în cap, mai tragic, așa cu Ialcin, bucătarul nostru, care, din păcate, nu mai este vintre noi”

Despre motivația de a purta din nou tricoul echipei naționale 

„Da, dar nu mi-am făcut din asta scopul carierei. Și acum, eu vreau doar să joc fotbal. Clar o să mai fie dezamăgiri, dar și lucruri bune. O să continui procesul ăsta până mă las de fotbal.

Naționala, clar, e probabil maximum pentru fiecare jucător. E frumos să te întorci la echipa națională, chiar dacă nu mai speram.

Poate până la Euro am sperat, am văzut și în presă că vorbea că aș putea să mă reîntorc. Atunci am început să cred așa puțin, dar acum nu mai aveam în cap că aș putea să mai mă reîntorc”.

România va juca pe data de 6 septembrie cu Kosovo, în deplasare, urmând apoi să joace, acasă, cu Lituania, pe 9 septembrie.



Comentarii Facebook