Vineri 22 Noiembrie

Alin Tișe despre U Cluj: Sunt mai mulți șefi, decât persoane în staff. Mulți și-au găsit culcuș pe bani publici


Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, susține că U Cluj primește bani publici și a atras mulți oameni care și-au găsit acolo un culcuș. 

Este o poveste fără sfârșit în legătură cu Universitatea Cluj și modul în care este manageriat clubul. Eu am avut un mandat scurt și precis. Eu am fost acolo mai mult ca jurist, pregătind echipa pentru procesul de privatizare.

Cel mai important este ca cel care decide la echipă să fie de specialitate, să se priceapă la managementul unui club de fotbal. Cred că cel care dă banii trebuie să și ia deciziile legate de echipă. Eu nu cred în echipele la care sunt mai mulți șefi, decât persoane în staff.

Cluburile finanțate din bani publici vor avea o grămadă de oameni în jur, care își găsesc acolo culcușul și trăiesc din alocările de bani ale instituțiilor publice. Cred că trebuie reorganizat clubul pe criterii de performanță, de la primul până la ultimul om. Această reorganizare trebuie făcută obligatoriu.

Din ce am auzit, eu nefiind implicat, la un moment dat existau mai mulți oameni în conducere, decât existau în staff și aveau salarii pe care Universitatea Cluj nu și le permitea. Banii trebuie să urmeze decizia și criterii de performanță foarte clare, stabilite de un priceput în ale fotbalului.

Dacă aș fi decident acolo, asta aș face. Nu luăm decizii în funcție de ce decid suporterii. Ei sunt foarte importanți, dar asta nu înseamnă doar a merge pe stadion zi de zi și a încerca să îți impui decizia. Suporterii au rolul lor extrem de important, acela de a susține echipa. Și ei ar trebui să și dorească un management performant.

Trebuie să trecem de la perioadă romantică, la perioada pragmatică. Fotbalul este o afacere, un fenomen care are în jurul lui foarte mulți oameni și un fenomen care învârte foarte mulți bani. Chiar dacă unii din noi avem nostalgia perioadelor în care fotbalul se făcea altcumva, fotbalul a devenit o chestiune în care sunt foarte mulți bani.

Dacă acceptăm asta, atunci trebuie să gândim eficient și să ne gândim că ne putem realiza obiectivele doar cooptând în club unul sau mai mulți oameni de afaceri care să își asume decizia. Sau dacă nu autoritatea publică ce finanțează clubul să plătească un manager din exterior.

Vor fi mulți care vor spune că nu vor ca banii lor să ajungă la o echipă de fotbal. Aici e o discuție fără sfârșit. Întotdeauna vor fi păreri multiple și niciodată nu îi poți mulțumi pe toți”, a explicat Alin Tișe la podcastul 100%U.

Comentarii Facebook