Duminica 8 Septembrie

Anglia sau Spania? Cine va reuși să câștige prestigiosul trofeu Euro 2024


Anglia și Spania se vor întâlni în marea finală de la Euro 2024, care se va juca pe Stadionul Olimpic din Berlin, pe data de 14 iulie. 

,,Diavoli Roșii” au reușit să treacă de Franța în prima semifinală a turneului cu scorul de 2-1. Francezii au fost cei care au deschis scorul prin Kolo Muani, însă spaniolii au reușit să întoarc rezultatul. Tânărul de doar 16 ani, Lamine Yamal a reușit să înscrie cu o execuție spectaculoasă, iar Dani Olmo a marcat golul care a calificat Spania în finala turneului. 

,,Cei Trei Lei” sunt la un singur pas de a duce ,,trofeul acasă” după ce au izbutit să se impună, în cea de-a doua semifinală, împotriva naționalei condusă de Ronald Koeman. Cu toate că Olanda a reușit să deschidă scorul printr-un șut puternic expediat de către tânărul Xavi Simons, ,,portocala mecanică” nu a rezistat foarte mult, fiind egalați după un penalty transformat de către Harry Kane. Finalul a fost unul incendiar, după ce starul celor de la Arsenal, Bukayo Saka a avut un gol anulat din cauza poziției de offside.

În ultimul minut al timpului regulamentar, atacantul celor de la Aston Villa, Ollie Watkins, intrat de pe banca de rezerve, a reușit să facă ,,șah-mat” apărarea olandezilor și să îl învingă pe portar, trimițând Anglia în ultimul act al competiției.


Comentarii Facebook