Duminica 8 Septembrie

Aur pentru David Popovici la Campionatul European de la Belgrad: A câștigat proba de 100 m liber


Înotătorul român David Popovici a cucerit medalia de aur în proba de 100 m liber, miercuri seara, la Campionatele Europene de nataţie de la Belgrad, cu timpul de 46 sec 88/100.

La Campionatul European de natație de la Belgrad, înotătorul român David Popovici a reușit să câștige medalia de aur în proba de 100 m liber. A scos un timp de 46 sec 88/100.

Popovici a încheiat la doar două sutimi de recordul european, pe care îl deţine din 2022, de la Roma. Recordul mondial (46 sec 80/100) este deţinut din februarie de chinezul Zhanle Pan.

Maghiarul Nandor Nemeth, 47 sec 49/100 și sârbul Andrej Barna, 47 sec 66/100 au ocupat locurile 2, respectiv 3.

La Europenele din 2022 de la Roma, România a obţinut două medalii de aur, ambele prin David Popovici la 100 m şi 200 m liber.

,,Am plecat cât de tare am putut, am întors cu al doilea cel mai rapid sprint din istorie, așa cred. Dacă nu chiar primul. Trebuie să am mai multă încrede în mine. Eu pot! Nu mă așteptam la timpul ăsta. Nu mă gândeam la medalie. Mi-ar fi plăcut să câștig aurul, era undeva în spatele minții. Singurele obiective au fost să plec rapid, să îmi iasă elementele tehnice și să mă întorc și mai tare. Atât!

Cred că anul acesta e mai bine decât anul trecut. Am fost la câteva ediții de europene. Parcă devin din ce în ce mai familiar cu formatul, cu publicul, cu totul. Mă simt din ce în ce mai bine la Europene. Se vede frumos pe hârtie că mi-am apărat titlul. Dar nu a contat niciodată cu adevărat pentru mine. E un bonus, așa îmi place să mă gândesc. E un bonus”, a declarat David Popovici, potrivit GSP.

Comentarii Facebook