Vineri 13 Septembrie

Baschetbaliștii de la U-BT Cluj-Napoca s-au reunit în această săptămână. Când vor juca primele meciuri


Baschetbaliștii de la U-BT Cluj-Napoca s-au reunit ieri, 13 august. Toți jucătorii care se vor duela în noul sezon, mai puțin Deshawn Stephens, care va sosi la Cluj-Napoca pe parcursul săptămânii, au participat la prima întâlnire sub comanda lui Mihai Silvășan, din acest sezon.

Sportivii au efectuat testele FMS (Functional Movement Screening), iar de miercuri vor începe pregătirea. Baschetbaliștii vor avea antrenamente de pregătire fizică alături de Andrei Bălan, dar vor efectua și antrenamente tactice în sală.

Meciurile de pregătire pe care U-BT Cluj-Napoca le va disputa

  • 30 august 2024 – Brașov - vs Corona Brașov
  • 31 august 2024 – Brașov - vs CSM Constanța
  • 6-7 septembrie 2024 – Participare la Memorialul Antonio Alexe, unde vor mai juca CSM CSU Oradea, Slask Wroclaw și Igokea Aleksandrovac
  • 14-15 septembrie 2024 – Participare la un turneu la Sarajevo, alături de Bosna Sarajevo, Dinamo Sassari și BC Dubai
  • 18 septembrie 2024 – Istanbul – vs Beșiktaș Istanbul

Antrenorul studenților a vorbit despre calitatea noilor jucători și despre ceea ce dorește să obțină din campionatul României dar și ăn EuroCup.

,,Așteptam de mult timp această zi, evident noi, ca antrenori, încercăm să ne relaxăm în timpul verii. În realitate, nu prea putem, cel puțin eu. Caut soluții, jucători, cu scopul a fi mai buni. Sunt nerăbdător să îi cunosc pe noii jucători, va fi o echipă nouă. Va fi mult de muncă pentru a forma o adevărată echipă. Vom juca un baschet diferit și sper să fie o soluție câștigătoare. Obiectivul nostru este să câștigăm tot în România, iar în EuroCup să facem o figură frumoasă. Nu voi spune un loc, dar eu îmi doresc să fie mai bine ca anul trecut. Sunt mulțumit de transferuri, e toată lumea aici, cu excepția lui Deshawn, care va sosi pe data de 15 august. Vom vedea la finalul sezonului dacă am făcut o echipă mai bună. Timpul va demonstra acest lucru. Este greu să depășești performanțele din sezonul trecut. Acum în România s-au schimbat puțin lucrurile, vor fi meciuri puternice. Va fi o provocare să reușim un rezultat mai bun ca anul trecut. Nu vreau să mă gândesc la ce a fost, acum ne concentrăm pe fiecare antrenament și pe fiecare meci amical. Trebuie să muncim cu toții pentru a crea o echipă extrem competitivă. Cu siguranță va fi greu fără Stipe, îmi va fi dor de glumele lui. Acum o săptămână a fost nunta lui Karel Guzman, unde ne-am întâlnit. El este un om deosebit. Orice echipă i-ar simți lipsa dacă ar pleca. Am clădit ceea ce avem acum împreună cu el, ca un pilon. Rămânem prieteni și cu siguranță nu voi mai avea la cine să strig atât de mult. Era unul dintre preferații mei, cu ghilimelele de rigoare. Știam că orice se întâmplă, el va înțelege ce vreau de la el,” a transmis antrenorul U-BT Cluj-Napoca.

Și căpitanul echipei, Patrick Richard a vorbit despre noul sezon și obiectivele pe care le urmărește.

,,Probabil că acum s-au schimbat cei mai mulți jucători de când am venit eu la U-Banca Transilvania. Nu contează prea mult acest lucru, eu încerc să îi ajut pe toți să se acomodeze. Scopul nostru este să fim cât mai buni cu putință și să obținem rezultate pentru fani. Nu pot să îmi dau seama cum va fi sezonul viitor, dar vă pot asigura că obiectivele noastre sunt la fel de mari. Vrem să câștigăm tot în România și să jucăm bine în EuroCup. Cred că avem o echipă mult mai atletică, ne vom putea adapta la diferite situații de joc. Baschetbaliștii sunt mai tineri, vom avea un stil diferit. Sunt entuziasmat, de abia aștept să văd ce urmează. Am avut o vacanță frumoasă, aveam nevoie de o pauză, pentru a petrece timp cu familia mea. Acum sunt gata de treabă!” a spus căpitanul celor de la U-BT Cluj-Napoca.

Comentarii Facebook