Biletul de Sănătate a revenit la Cluj. Călătorii, provocați la genuflexiuni pentru un bilet de bus gratuit - FOTO
Biletul de Sănătate, proiectul sportiv dedicat comunității care a avut un succes peste așteptări, a revenit marți, 20 septembrie, la Cluj-Napoca. Este cea de-a treia fază a programului inițiat de Sports Festival, cu sprijinul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca și al Consiliului Local. Călătorii pot, din nou, să obțină un bilet de autobuz gratuit în schimbul a 20 de genuflexiuni, executate în maxim două minute.
Automatul care citește mișcările și emite biletele de sănătate a fost reamplasat în stația de autobuz Memorandumului Sud din Cluj-Napoca. Tichetele de călătorie astfel obținute pot fi folosite pentru o singură călătorie în rețeaua de transport public urban și sunt valabile 7 zile de la data emiterii. Stația de autobuz smart va funcționa zilnic, între orele 08.00 -20.00.
Mirel Alexa, director executiv Sports Festival, a declarat că este acest proiect a prins la public din primul moment. ”Suntem bucuroși să revenim cu Biletul de Sănătate, un proiect cu mare priză la public prin care am determinat atât de multă lume, de toate vârstele, să facă mișcare. De altfel, aceasta este și misiunea noastră: de a inspira oamenii să facă mișcare, să descopere ce sport li se potrivește și să lase acel sport să le transforme viața. Îi provocăm din nou pe clujeni să obțină bilete și o porție de sănătate”, a spus Mirel Alexa.
Stația sportivă smart a fost lansată în 2020 lângă stația de autobuz Memorandumului Sud din Cluj-Napoca. Cu ajutorul ei, călătorii au putut să obțină un bilet de autobuz într-un mod gratuit și sănătos, făcând 20 de genuflexiuni. Ticketul a fost denumit, în mod simbolic, Biletul de Sănătate.
Sports Festival, inițiatorul proiectului, a susținut contravaloarea biletelor emise în primele 2 săptămâni de campanie ale proiectului pilot. După cele 2 săptămâni de campanie, Biletul de Sănătate a primit o stație de bus permanentă care a funcționat până la finalul anului 2020.
Cea de-a doua fază a proiectului s-a desfășurat în august 2021 - februarie 2022, perioadă în care au fost emise peste 60.000 bilete de autobuz. În cea de-a doua etapă, proiectul a fost susținut de Primăria Municipiului Cluj-Napoca și de parteneri privați care au asigurat contravaloarea biletelor. În total, în cele două faze ale proiectului, clujenii au făcut peste 2,3 milioane de genuflexiuni!
Biletul de Sănătate este un proiect dedicat comunității care îmbină tehnologia cu mișcarea și prin care se creează o legătură directă între activitatea fizică și beneficiul simbolic primit. Exercițiile alese sunt ușor de realizat de oricine și au un aport benefic major pentru persoana care introduce mișcarea în rutina zilnică.
Proiectul Biletul de Sănătate este inițiat de SPORTS FESTIVAL, cu sprijinul financiar al Primăriei şi Consiliului Local Cluj-Napoca. Dezvoltat de Life is Hard și în parteneriat cu Compania de Transport Public Cluj-Napoca și Consiliul Județean Cluj.
7 Comentarii
USR-istii cersetori si anti-comunisti sunt campioni la pomeni de astea. :))
Am făcut 60 de genuflexiuni și în plus 50 de flotari în 2 minute și nu mi-o dat nimic! Bine, io am gratuit da am vrut sa-i dau beletu la nevastă ca ea o fost casnică, n-are pensie.
genoflexiunile sunt fix zero daca le faci fara bara cu greutati, faci degeaba
iuuuui....ce fain ii la Cloojy
Maimuțelor, dans. Dansați după cum va canta Boc
Daca va functiona ca si data trecuta, adica s afaci 5 - 6 genoflexiuni pt ca sa conteze una, atunci mai bine lipsa. Sa-l vad eu pe Mirel Alexa ala ca face 50 - 60 de genoflexiuni ca sa-si scoata bilet gratis.
@Luc: Esti prea prost, prea de la tara.