Duminica 22 Decembrie

Bucureştiul, Cluj-Napoca și Timișoara au cele mai mari stadioane din țară, dar numărul de locuri NU reflectă o infrastructură sportivă dezvoltată


În România există 67 de stadioane de fotbal, însă multe dintre acestea nu respectă standardele europene, astfel că doar o treime din stadioanele României sunt clasificate la standardele UEFA.

Bucureştiul, Timişoara şi Cluj-Napoca au cele mai mari stadioane din România după numărul de locuri. Între cele mai mari stadioane se numără şi arenele din Medgidia şi Craiova, însă numărul de locuri nu reflectă şi o infrastructură sportivă dezvoltată. Pe lângă locurile dedicate fanilor, stadioanele ar trebui să aibă şi alte zone dedicate arbitrilor, locuri VIP, suprafaţă dedicată presei, studiouri TV, săli de conferinţe, precum şi zone special amenajate pentru sportivi, scrie Ziarul Financiar.

mari.jpeg

Cluj Arena, devenit popular în special pentru evenimentele care sunt organizate pe stadion, ocupă locul al şaselea în clasamentul celor mai mari stadioane din România, cu 30.300 de locuri.

România există 67 de stadioane de fotbal, însă multe dintre acestea nu respectă standardele europene, astfel că doar o treime din stadioanele României sunt clasificate la standardele UEFA. Dintre acestea zece stadioane sunt clasificate la a patra categorie UEFA, cu cele mai înalte standarde, ceea ce înseamnă că acolo pot fi jucate finalele Ligii Campionilor, Cupei UEFA şi Supercupei Europei, notează sursa citată. 

Cluj Arena a primit cel mai înalt calificativ UEFA în anul 2012, vorbim despre Categoria 4 (Elite) care permite găzduirea partidelor de nivel internațional. Compus din două tribune și două peluze, stadionul are o capacitate de 30.300 locuri, majoritatea acoperite.

Comentarii Facebook