Bucureştiul, Cluj-Napoca și Timișoara au cele mai mari stadioane din țară, dar numărul de locuri NU reflectă o infrastructură sportivă dezvoltată
În România există 67 de stadioane de fotbal, însă multe dintre acestea nu respectă standardele europene, astfel că doar o treime din stadioanele României sunt clasificate la standardele UEFA.
Bucureştiul, Timişoara şi Cluj-Napoca au cele mai mari stadioane din România după numărul de locuri. Între cele mai mari stadioane se numără şi arenele din Medgidia şi Craiova, însă numărul de locuri nu reflectă şi o infrastructură sportivă dezvoltată. Pe lângă locurile dedicate fanilor, stadioanele ar trebui să aibă şi alte zone dedicate arbitrilor, locuri VIP, suprafaţă dedicată presei, studiouri TV, săli de conferinţe, precum şi zone special amenajate pentru sportivi, scrie Ziarul Financiar.
Cluj Arena, devenit popular în special pentru evenimentele care sunt organizate pe stadion, ocupă locul al şaselea în clasamentul celor mai mari stadioane din România, cu 30.300 de locuri.
România există 67 de stadioane de fotbal, însă multe dintre acestea nu respectă standardele europene, astfel că doar o treime din stadioanele României sunt clasificate la standardele UEFA. Dintre acestea zece stadioane sunt clasificate la a patra categorie UEFA, cu cele mai înalte standarde, ceea ce înseamnă că acolo pot fi jucate finalele Ligii Campionilor, Cupei UEFA şi Supercupei Europei, notează sursa citată.
Cluj Arena a primit cel mai înalt calificativ UEFA în anul 2012, vorbim despre Categoria 4 (Elite) care permite găzduirea partidelor de nivel internațional. Compus din două tribune și două peluze, stadionul are o capacitate de 30.300 locuri, majoritatea acoperite.
7 Comentarii
Medgidia-i peste Cluj Arena. Ar trebuie sa mearga Boc in cantonament acolo.
Aproape fiecare sat are stadion. Daca o treime sunt de rang uefa, foarte bine.
Dintre stadioanele mentionate unul singur este in proprietate privata, sanctuarul fotbalului clujean si ardelean, Dr. Constantin Radulescu. In articol trebuie facuta o rectificare. Celalalt stadion din urbea noastra la care s-a facut referire poarta oficial numele Cluj-Arena UNTOLD. De aceea unii pleaca deseori in bejenie la Medias!
@Piata Garii: Gresit !!! Terenul de pe arena marii campeoane este concesionat,deci un fel de chirei gratis din partea PSD/PNL !!! Cand expira concesiunea se poate intamlpa orice !!!
Cum marea campeoana are doar cativa suporteri (asta desi le-am oferit atatea titluri de campeoni ),probabil nu o sa renteze sa mai facem fotbal mai ales daca dispare… Citeste mai departe
@Pasca-nii: Odata incheiata juridic, concesiunea da celui care dobandeste dreptul de exploatare toate drepturile pentru perioada prevazuta. In acest caz este vorba de 49 de ani, adica se incheie in 2054: sper sa traiesti pana atunci si sa le povestesti stranepotilor cum jucati la Alba Iulia, iar CFR pe singurul stadion din Romania acreditat de UEFA… Citeste mai departe
@Piata Garii: Da, asa e. Nu e stadionul nostru. E stadionul ORASULUI, asa cum e si echipa orasului. Ma refer la "U", desigur, nu te speria. Voi ati fost, sunteti si veti fi doar echipa depoului, a garii cfr din Cluj si a fabricii 16 februarie, cu cativa sustinatori din cartierul Gruia. Atat.