Duminica 8 Septembrie

Cel mai bun jucător din campionatul israelian a semnat cu U-BT Cluj-Napoca. Cine este uriașul de 2,11 metri


Zach Hankins, din Charlevoix, Michigan, pivot de meserie și cu o înălțime de 2.11 metri, a semnat astăzi, 19 iulie, cu U-BT Cluj-Napoca.

,,Hankins va împlini la finalul lunii vârsta de 27 de ani și sosește la U-Banca Transilvania de la Hapoel Ierusalim, acolo unde a activat în ultimii doi ani. Pivotul american a absolvit colegiul Xavier, apoi a evoluat în NBA Summer League pentru Philadelphia 76ers. Nu a prins un contract în NBA, astfel că și-a început cariera în Europa, la CEZ Nymburk. 

Cele mai importante performanțe ale carierei le-a izbutit în Israel, alături de Hapoel Ierusalim. Astfel, alături Hapoel a câștigat de două ori Cupa Israelului, în dauna galonatei Maccabi Tel Aviv. Totodată, a fost desemnat MVP al campionatului israelian în 2023,” a transmis U-BT Cluj-Napoca.

Zach a avut un sezon foarte bun în Basketball Champions League. În anul 2023 a fost ales în echipa ideală a competiției. A bifat 12.5 puncte, 8.3 recuperări și 1.5 pase decisive.

A mai trecut pe la echipe precum  Maccabi Rishon LeZion, Birmingham Squadron, iar în 2022 a jucat în Puerto Rico la Mets de Guaynabo


Comentarii Facebook