Duminica 8 Septembrie

Cel mai în formă jucător pleacă de la U-BT Cluj. A fost MVP-ul din finala Ligii Naționale de Baschet Masculin


Doar un singur sezon a petrecut în România jucătorul care a fost declarat MVP-ul finalei Ligii Naționale de Baschet Masculin din campionat intern. Bryce Jones nu va mai evolua pentru U-BT Cluj-Napoca, transferându-se la o echipă din Bosnia și Herzegovina, campioana KK Igokea

Începând cu stagiunea viitoare, conducătorul de joc în vârstă de 29 de ani va evolua pentru campioana Bosniei, KK Igokea. Această echipă va juca și în grupele Basketball Champions League, unde este repartizată în grupa A, alături de Hapoel Holon, Nanterre și Wurzburg. De asemenea, Igokea evoluează și în Liga Adriatică.

Jones a fost unul dintre cei mai valoroși jucători ai lui U-BT în stagiunea anterioară, în care a reușit să facă event-ul intern alături de ardeleni. Sezonul său a culminat cu titlul de MVP al finalei LNBM, după ce a înscris de trei ori peste 20 de puncte în seria cu CSM Oradea.

El a evoluat și în 19 meciuri de EuroCup, fiind titular în 18 dintre acestea. În 25 de minute petrecute în medie pe parchet, linia sa statistică a fost de 11.2 puncte, 3.1 recuperări, 4.3 pase decisive și 1.3 intercepții, pentru +12.3 la eficiență.

Bryce Jones a evoluat trei sezoane în NCAA, pentru Murray State. Cariera de profesionist și-a început-o n Muntenegru, la BC Ulcinjska Rivijera. Au urmat apoi două stagiuni petrecute la KK Borac Cacak. Ulterior, el a mai evoluat la FMP Belgrad și CSP Limoges, potrivit baschet.ro.


Comentarii Facebook