CFR Cluj ar putea juca într-un supercampionat continental cu 36 de echipe, cum ar fi Chelsea sau Fiorentina. Trebuie doar să treacă de Pafos din Cipru


Sistemul Conference League se schimbă fundamental din acest sezon. Va exista o singură grupă, formată din 36 de echipe. Formațiile vor fi împărțite în 6 urne valorice, iar fiecare echipă va evolua cu câte un adversar din fiecare urnă. Meciurile nu vor fi tur-retur ci se vor disputa într-o singură manșă.

În principiu, o echipă nu poate întâlni mai mult de două cluburi din aceeași țară. Adversarele vor fi stabilite de un calculator.


Dacă trece de play-off-ul cu Pafos (Cipru) , CFR va avea 6 meciuri, 3 acasă și 3 în deplasare.

În ceea ce privește calificarea, locurile 1-8 din grupă merg în „optimi”, locurile 9-24 merg în „16-imi”. Restul echipelor sunt eliminate

Iată cum ar putea arăta urnele valorice, dacă in play-off vor câștiga echipele mai bine cotate :


URNA 1: Chelsea, Copenhaga, Gent, Fiorentina, Betis sau Istanbul Bașakșehir

URNA 2: CFR Cluj, Legia Varșovia, 1.FC Heidenheim, Djurgardens, Rapid Viena, Lens

URNA 3: NK Rijeka, Omonia Nicosia, HJK Helsinki, Trabzonspor, Vitoria Guimaraes, Astana

URNA 4: FCSB, Cercle Brugge, Shamrock Rovers, Lincoln Red Imps, The New Saints, Lugano

URNA 5: Pyunik, RFS Riga, Hearts FC, Mlada Boleslav, Petrocub, Backa Topola

URNA 6: Borac Banja Luka, Jagiellonia, Dinamo Minsk, Elfsborg, Vikingur, Ruzomberok

Dacă trece de play-off, CFR Cluj ar fi în urna a doua. Trupa lui Dan Petrescu e echipa cel mai bine cotată din urna a doua și poate urca în prima urnă dacă una dintre Chelsea, Copenhaga, Gent, Fiorentina, Betis sau Istanbul Bașakșehir e eliminată în play-off, ceea ce este însă greu de crezut.

CFR Cluj mai are un singur pas de făcut pentru a ajunge în această puternică ligă. Trebuie să treacă de ciprioții de la Pafos, cu care va uca în 22 august la Cluj și 29 august în Cipru.

Comentarii Facebook