Duminica 8 Septembrie

CFR Cluj - Neman Grodno 0-0. Dan Petrescu: ,,Nu înţeleg de ce lumea nu vrea VAR-ul, poate schimba meciul”


CFR Cluj nu a reușit să profite de poziția de favorită în care s-a aflat în meciul împotriva modestei echipe Neman Grodno, din Belarus.

Câștigătoarea Cupei din Belarus a avut prima ocazie a meciului prin Alykulov, iar CFR Cluj șansa să înscrie abia în minutul 21 prin Tachtsidis. Grecul a fost aproape să marcheze cel mai frumos gol de când joacă la Cluj, însă mingea a trecut pe lângă poartă.

Fără VAR, asistentul a semnalat greșit ofsaid

Repriza a doua a început cu ocazia lui Bîrligea, iar în minutul 71, a avut loc cea mai controversată faza a partidei.

Scăpat singur cu portarul, Korenica a fost faultat în careul bielorușilor, însă arbitrii au oprit faza pe motiv de ofsaid la faza pasa lui Tachtsidis.

CFR Cluj putea da lovitura pe final. În minutul 90+2, lovitura de cap a lui Mogoș a fost respinsă cu greu în corner de portarul bielorușilor, apoi Păun a tras peste poartă după o fază superbă a oamenilor lui Petrescu. Calificarea se decide la retur.

,,Prima repriză a fost echilibrată, în repriza a doua am avut şi două faze de penalty, pe care o să le revăd. Nu înţeleg de ce lumea nu vrea VAR-ul, poate schimba meciul. Jucam altfel la 1-0, dar ştim ce va fi în retur

În schimb, în a doua repriză am pus presiune, am avut mai multe ocazii, am avut și două faze de penalty pe care aș vrea să le revăd. Din cauza faptului că nu e VAR! Nu înțeleg de ce lumea nu vrea VAR. Azi, nouă ne-a lipsit VAR-ul. Acel gol ar fi schimbat meciul. Am fi jucat și noi diferit la 1-0.

Asta e, acum îi cunoaștem, știm ce va fi la retur. Trebuie să ne gândim la meciul de duminică și la deplasarea din Ungaria. E bine că nu e o deplasare așa lungă. În același timp, Grodno n-are meci, se vor odihni, vor aștepta meciul cu noi și se vor pregătți. Va fi un meci greu. Posibil să fie și prelungiri, și penalty-uri, e posibil orice,” a declarat Dan Petrescu după meci. 

Partida retur din Conference League se va juca în Ungaria, pe Gyirmóti Stadion din Gyor, joi, 1 august, de la ora locala din Ungaria 20:00.


Comentarii Facebook