CFR Cluj s-a calificat în play-off-ul Conference League. Vor întâlni o echipă din Cipru pentru calificarea în grupele competiției


CFR Cluj a reușit să se impună cu scorul de 1-0, (2-0 la general) împotriva echipei israeliene Maccabi Petah Tikva. Pentru a se califica în grupele competiției, echipa lui Dan Petrescu e nevoită să treacă de Pafos din Cipru. 

CFR Cluj a început în forță partida din Gruia, creându-și mai multe ocazii de gol la poarta lui Marco Wolff. În minutul 12, Panagiotis Tachtsidis a trimis un șut puternic pe poartă, însă portarul israelian a reținut mingea fără dificultate. Camora (în minutul 25) și Korenica (în minutul 32) au încercat, de asemenea, să-l învingă pe portarul argentinian al echipei Maccabi, dar fără succes.

În minutul 33, jucătorii ardeleni au solicitat un penalty în urma unui contact în careu între Bîrligea și Yarden Cohen, însă arbitrul maghiar Tamas Bognar a decis să nu acorde lovitura de la 11 metri.

CFR Cluj ar fi putut să intre în avantaj la pauză, însă șutul lui Korenica din interiorul careului a fost respins in extremis de Yehoshua în corner. Astfel, cele două echipe au intrat la vestiare la egalitate, scor 0-0.

În debutul reprizei secunde, în minutul 50, CFR a reușit să deschidă scorul prin Kresic, care a înscris după o respingere greșită a lui Wolff. Ardelenii au fost aproape de a-și dubla avantajul în minutul 57, însă șutul lui Korenica a fost blocat excelent de portarul advers, mingea fiind deviată în corner.

Israelienii au avut șansa de a egala în minutul 89 prin Yehoshua, însă Sava a intervenit decisiv, respingând balonul în corner. În final, CFR Cluj s-a impus cu 1-0 în fața echipei Maccabi Petah Tikva și s-a calificat în play-off-ul Conference League. Pentru calificarea în grupele competiției, echipa din Gruia va trebui să treacă de Pafos, Cipru.


Comentarii Facebook