Duminica 8 Septembrie

Cine este sportiva care va reprezenta Clujul la Jocurile Olimpice de la Paris? A obținut locul 5 la Campionatul European din iunie


România are până în acest moment 86 de sportivi calificați pentru Jocurile Olimpice din această vară, care vor avea loc la Paris.

Echipa Romaniei are, în prezent, reprezentanți în probele de înot, atletism, canotaj, kaiac-canoe, box, polo, gimnastică artistică, gimnastică ritmică, tenis de masă, yachting, lupte lși scrimă.

Unul dintre sportivii români este și clujeanca Andrea Miklos, care concurează în proba de atletism, la 400 m. În urma rezultatelor bune obținute, ea este calificată încă de anul trecut la Olimpiada.


Cine este Andrea Miklos ?

Andrea s-a născut la Cluj în 1999 și a fost legitimata la CSS Viitorul si CSM Cluj, iar acum face parte din clubul CSM București.

Dintre performanțele deosebite obținute, este de remarcat medalia de aur la Campionatele Europene de juniori II de la Tibilisi, in proba de 400 m.

In 2016, la Campionatele Mondiale in sala, rezervate seniorilor, de la Portland (SUA), alaturi de Adelina Pastor, Mirela Lavric si Bianca Razor, a fost componenta a stafetei de 4×400 m care  a cucerit medalia de bronz.

A fost selectionata in Echipa Olimpica a Romaniei pentru JO de la Rio, pentru a lua startu în stafeta de 4x400 m.

Deși s-a calificat la Olimpiada de la Tokio din 2020, Andrea a avut ghinion. A trebuit să se retragă înaintea calificărilor la proba de 400 m din cauza unor leziuni la nivelul tendonului ahilean, existând oricând riscul de rupere.


Andrea este în formă maximă înaintea Olimpiadei

Cea mai recentă performanță a Andreei Miklos este clasarea pe locul al cincilea, în finala probei de 400 metri, la Campionatele Europene de atletism din iunie 2024, de la Roma. Ea a fost cronometrată cu timpul de 50 sec 71/00, la egalitate cu britanica Laviai Nielsen (locul şase).

Medalia de aur a fost cucerită de poloneza Natalia Kaczmarek, în 48 sec 98/100, argintul a fost câştigat de irlandeza Rhasidat Adeleke, 49 sec 07/100, iar bronzul a revenit olandezei Lieke Klaver, în 50 sec 08/100. Pe locul al patrulea a sosit cehoaica Lurdes Gloria Manuel, 50 sec 52/100.

Îi urăm mult succes în a reprezenta România și Clujul la JO de la Paris !

andrea_miklos.jpg

Comentarii Facebook