Clujeanul Alexandru Bologa luptă pentru medalia de aur la Jocurile Paralimpice de la Paris. Tânărul s-a calificat în finala de la proba de parajudo


Tânărul de 28 de ani, Alexandru Bologa, a reușit să se califice în finala Jocurilor Paralimpice de la Paris la parajudo, clasa J1, categoria 73 de kilograme. Sportivul clujean a reușit să își treacă în vitrină două medalii de bronz paralimpice, însă este pentru prima oară când se luptă pentru aur.

Alexandru Bologa și-a sprijinit capul pe umărul antrenorului său Gergely Tamas după fiecare meci câștigat la Paris. A rămas câteva secunde acolo pentru a trăi bucuria calificării.

„Acest sport mi-a oferit ocazia să-l cunosc pe Tomi, antrenorul meu, care este foarte important în viața mea. Am trecut prin atâtea lupte împreună și sunt recunoscător pentru tot. Fără el, viața mea nu ar fi la fel”, spunea Alexandru înante de competiția din capitala Franței. Acum, cei doi se află în fața finalei pentru aur la Jocurile Paralimpice, potrivit GSP.

Românul în vârstă de 28 de ani a câștigat două meciuri dificile la Paris în fața unor tribune pline, el trecând de Shokhrukh Mamedov, 10-0, scor la care s-a ajuns după ce uzbekul a primit trei cartonașe galbene pentru non-combativitate, care s-au transformat într-unul roșu.

În semifinale, el l-a întâlnit pe tatami pe brazilianul Damiao Perreira pe care l-a depășit grație unui Waza-Ari. Parajudoul, care este destinat doar celor care au deficiențe de vedere, are de la această ediție două clase J1 (complet nevăzători) și J2 (cu deficiențe de vedere).

„De-a lungul carierei mele, am fost pe tatami împotriva sportivilor care, mai mult sau mai puțin, pot vedea. Cred că împărțirea între sportivii total orbi și sportivii cu vedere parțială este o idee bună. Este mai corect”, a spus Alex Bologa pentru eju.net.

În finala pentru aur, care va avea loc după ora 17:00, Alexandru Bologa îl va întâlni pe Yergali Shamey (Kazahstan). Shamey este unul dintre judoka pe care românul l-a identificat drept un adversar extrem de dificil de depășit, mai menționează sursa citată anterior.


Comentarii Facebook