Sambata 12 Octombrie

Clujeanul Simone Tempestini, intrat în istorie ca singurul pilot român cu 9 titluri de campion naţional, luptă pentru titlul european


Pilotul Simone Tempestini, intrat în istorie ca singurul pilot român cu 9 titluri de campion naţional absolut, va concura în acest weekend în Raliul Sileziei, etapa finală a Campionatului European (ERC), acolo unde poate deveni campion cu echipa MRF Tyres Team. 

Pilotul clujean a semnat cu MRF Tyres în vară, iar în cazul unui rezultat notabil în acest weekend, poate deveni primul român campion european în această divizie. Tempestini face echipă cu britanicul Meirion Evans, cu italianul Andrea Mabellini şi cu belgianul Amauri Molle.

E o cursă importantă nu doar din prisma rezultatului pentru titlul de la echipe, dar şi pentru ceea ce va urma anul viitor. Suntem încrezători şi am încredere că, împreună cu Francesca, vom face un raliu bun şi cu un rezultat cel puţin la fel de bun”, a spus Tempestini, potrivit Agerpres.ro. 

În acest moment, clasamentul echipelor este dominat de BRC Racing Team, cu 163 de puncte, în timp ce MRF, campioana ultimelor două sezoane, este pe 2, cu 137 de puncte. Aflat pe cinci în topul individual, dacă va obţine un loc în primii trei în Polonia, Tempestini poate încheia sezonul pe podium.

Comentarii Facebook