Colțescu apărat de fostul internațional englez John Barnes: ”Și chiar dacă a spus negru... Ce nu este în regulă?”


Fosta legendă de la Liverpool, John Barnes, l-a apărat pe arbitrul român Sebastian Colțescu: ”Dacă ar fi fost cinci antrenori negri și un antrenor alb, atunci l-ar fi indicat cu expresia ”cel alb”. Ce altceva putea sau trebuia să spună?”, a întrebat John Barnes, pe Twitter.

Barnes, expert TV și comentator sportiv, este un activist fervent împotriva rasismului și a discriminării, în fotbalul englez.

Conform DailyMail, acesta a susținut în mod repetat urmăritorilor săi de pe Twiteer că oficialul român nu a făcut nimic rău, ci doar și-a îndeplinit obligația de a transmite informații arbitrului principal.

Când un utilizator de pe Twitter i-a spus că există multe modalități de a identifica pe cineva fără a se referi la rasă, Barnes a răspuns: ”Dacă sunt singura persoană albă dintr-o cameră sau grup... SUNT?... cum altfel ai fi descris tu singura persoană albă sau neagră dintr-un grup?”, a spus el.

Barnes crede că expresia în limba română nu are conotație rasistă

În ciuda argumentelor aduse, fosta glorie de la Liverpool și a cedat.

Și chiar dacă a spus negru... dacă acesta este cuvântul românesc pentru negru... ce nu este în regulă?”, a întrebat englezul.

Barnes este celebru pentru scena în care a a ridicat de pe gazon o banană aruncată asupra lui și a decojit-o, mușcând apoi din ea, în timpul unui meci dintre Liverpool și Everton din 1988.

Antrenorul Sebastian Colțescu este în plin scandal european după cea folosit cuvântul ”negru” pentru a-l indica pe antrenorul de origine camuruneză Pierre Webo, marți seara, în timpul partidei dintre PSG și Basaksehir Istanbul.

Scandal în meciul de Champions League dintre PSG și Istanbul, cauzat de arbitrii români. Jucătorii au ieșit de pe teren VIDEO

Comentarii Facebook