Cum reușește Neluțu Sabău să-i motiveze pe „studenți”. Antrenorul Universității Cluj nu ascunde nimic: „Nu a fost tonul mai ridicat la pauză”


"U" CLUJ - DINAMO 1-0. Ultimul meci al etapei a opta din Liga 1 a adunat 18.067 de spectatori pe Cluj Arena. Universitatea Cluj a reușit să se impună cu scorul 1-0.

Deși în prima repriză „studenții” au fost dominați, golul lui Ovidiu Bic (62) a fost cel care a făcut diferența. Ioan Ovidiu Sabău a analizat partida și a lăudat efortul jucătorilor săi, dar a zis și cum reușește să-i motiveze pe alb-negri.

„Prima repriză am fost dominați, nu am reușit să ținem de minge. Ne-au salvat intervențiile lui Edvinas, care a fost extraordinar astăzi. Dar nu pot să nu apreciez efortul și sacrificiile jucătorilor, mai ales atunci când nu îți iese jocul și vrei să faci pasul, vrei să rămâi acolo. Vezi că lucrurile nu funcționează, dar tu să nu cedezi, chiar și în acele condiții, tu să fii capabil să lupți, asta înseamnă că ești echipă, că ai încredere, că este un grup important. În prima repriză chiar nu am reușit, folosind acel 4-3-1-2, să avem superioritate în zona centrală.

În a doua repriză, fără schimbări în echipă, am schimbat sistemul și am trecut la 4-4-2, în care cei doi atacanți să ne ajute să jucăm mai compact, să nu mai lăsăm spații. Am și spus la pauză că a doua repriză nu va mai avea Dinamo același ritm și vom câștiga jocul, pentru că au arătat prea bine în prima repriză. În 4-4-2, atacanții noștri aveau de preluat mijlocașii lor centrali și să lase cei doi fundași centrali de la Dinamo să construiască și să îi putem prinde pe contraatac. Cu Nistor și Popescu în zona centrală, am avut mai mult posesia, am reușit să ținem puțin de minge, chiar ne-am creat câteva situații frumoase. Am avut și 3-4 situații de a înscrie prin Blănuță (la șutul alături din începutul reprizei secunde-n.n.) și câteva situații de a ne crea ocazii mari. A venit și acel gol frumos al lui Ovidiu Bic, care ne-a adus o victorie foarte foarte importantă.

Nu a fost tonul mai ridicat la pauză. Erau și jucătorii preocupați că nu ne iasă jocul, era un moment important și trebuia, chiar și în acel condiții, să nu primim gol în a doua repriză, pentru că vom înscrie. Va trebui să suferim, va trebui să tragem de noi, de fapt asta a fost discuția, niciun ton agresiv sau să urlu prin vestiar. Nici vorbă de așa ceva, pentru că e clar că ei și-au dorit foarte mult, dar sunt și acele meciuri în care nu ai formă și încredere, te și blochează adversarul. Dar a doua repriză eu cred că lucrurile s-au schimbat, am reușit puțin să echilibrăm și să ajungem mai ușor la poarta adversă", a punctat tehnicianul Universității.

Pauza cauzată de meciurile echipelor naționale este una de bun augur pentru jucătorii Universității, crede Sabău.

„Pauza este bună, au timp să se refacă, și-au luat un angajament că vor face șase puncte la Buzău și cu Dinamo și că vor să își câștige trei zile de vacanță. Deci au trei zile să se refacă, să se odihnească, să meargă să stea cu familiile, iar vineri dimineață ne întâlnim și avem zece zile sau câte vor fi, până la meciul cu Rapid, în care trebuie să punem la punct câteva lucruri. Avem și un amical sâmbătă, cu o echipă de liga a doua, Ungheni. E plăcut să ai atâtea puncte și să te bucuri de cele trei zile de pauză", a completat Ioan Ovidiu Sabău.

Comentarii Facebook