David Popovici luptă astăzi pentru medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Paris. La ce oră este finala


De la ora 21:40 are loc finala probei de 200 metri liber, la care va participa și David Popovici, care s-a calificat cu cel mai bun timp, 1:44,53. Românul este cel mai tânăr din distribuția de 8 sportivi. Cel mai în vârstă este lituanianul Danas Rapsys, 29 de ani. Cursa va fi transmisă în direct de TVR 1.

David Popovici a fost considerat favoritul principal al probei de 200 metri încă dinainte de a pune vreun pas în Paris. Ar fi primul aur din istoria înotului masculin din România și abia a doua medalie.

Evoluțiile sale din 2022, când a devenit doar al treilea înotător din istorie care a coborât sub borna de 1:43,00, după Paul Biedermann și Michael Phelps, ambii în costum de poliuretan, au condus spre acest statut.

Anul 2023 a tulburat un pic apele pentru cei care urmăresc acest sport, însă performanța sa de la Campionatele Europene de la Belgrad l-a pus din nou în poziția de favorit al acestei probei, David parcurgând cele patru lungimi de bazin în 1:43,13, al cincilea timp din istorie.

După două curse duminică, în serii și semifinale, David Popovici se află în fața luptei pentru medalii. A avansat de fiecare dată cu cel mai bun timp, asigurându-și liniștit calificarea în următoarea etapă și culoarul al patrulea pentru finala de luni seară, care începe la 21:40.

Pe celelalte culoare sunt sportivi pe care-i cunoaște, însă înotul nu este un sport de contact, lupta fiind în mare parte cu timpul, dar adversarii au și ei rolul lor.

Finala olimpică de la Paris se va desfășura fără campionul olimpic, Tom Dean, cel care nu a prins un loc după selecțiile britanice, și fără campionul mondial, Hwang Sunwoo, sud-coreeanul fiind doar al nouălea după semifinale.

David Popovici este cel mai tânăr înotător din ultimul act, în timp ce Danas Rapsys este cel mai în vârstă. Duncan Scott are cele mai multe medalii olimpice, șapte la număr, doar două fiind în probe individuale, argint la 200 m liber și 200 m mixt, cucerite la Tokyo, potrivit GSP.ro.


Comentarii Facebook