Vineri 18 Octombrie

David Popovici nu are rival! Românul câştigă aurul în finala la 200 m liber la Campionatele Europene


Un lucru este cert, David Popovici nu are rival în toată Europa! Tânărul în vârstă de 19 ani a câștigat aurul în finala la 200 m liber la Campionatele Europene. 

Tânărul înotător român, David Popovici, a demonstrat, încă o dată, că nu are rival în toată Europa, reușind să câștige medalia de aur și în proba de 200 de metri liber, scriind din nou istorie pentru România. 

David Popovici și-a „spulberat” adversarii după ce a încheiat proba cu timpul de 1:43,13, în timp ce al doilea clasat, lituanianul Danas Rapsys, a ajuns la peste două secunde (1:45,65). Ultima poziție a podiumului a fost completată de elveţianul Antonio Djakovic (1:46,32).

Pe întreaga perioadă a probei, David Popovici a avut un singur moment în care nu a condus cursa, la start, când a avut a doua cea mai bună reacție, la o sutime de secundă după Ramas. Chiar și așa, tânărul nostru și-a revenit în formă și a condus detașat cursa. 

După prima întoarceve în bazin, românul în vârstă de 19 ani avea un avans de aproximativ un metru, aflându-se totodată în interiorul recordului mondial. Nimic nu-l mai putea opri din drumul spre cel de-al doilea titlu european consecutiv la această ediție a Campionatului European de la Belgrad. 

Astfel, Popovici a menținut ritmul și pe ultima parte a cursei, terminând cu peste două secunde și jumătate mai repede decât următorul clasat, Rapsys.

Comentarii Facebook