Deplasare grea pentru U-BT Cluj-Napoca în Franța pentru a doua etapă din EuroCup. JL Bourg a câștigat ultimele patru meciuri directe


U-BT Cluj-Napoca urmează să se deplaseze în Franța pentru confruntarea împotriva celor de la JL Bourg. ,,Studenții” au un început modest de sezon, după ce au pierdut atât în debutul din EuroCup, cât și debutul în Liga Națională. 

Pe numele complet Jeunesse Laïque de Bourg-en-Bresse, JL Bourg este una dintre cele mai importante formații din Franța, clubul fiind fondat în 1910. Alb-roșii își dispută jocurile de pe teren propriu la Ekinox, o arenă cu o capacitate de 3.548 de locuri. 

Din 2016, JL Bourg activează neîntrerupt în ProA, iar din 2000 este o prezență constantă în cupele europene. Viitorii noștri adversari au impresionat în stagiunea precedentă a BKT EuroCup, calificându-se până în ultimul act. În finală, JL Bourg a pierdut împotriva conaționalilor de la Paris Basketball cu 77-64. 

Antrenor este același Frederic Fathoux, care a făcut performanță ca jucător alături de  Pau-Orthez. În anii ’90, „U” a dat peste Pau-Orthez în Cupa Campionilor, Fathoux devenind ulterior coechipier cu Ghiță Mureșan. În schimb, Julien Desbottes ocupă în continuare funcția de președinte. 

În lot se regăsesc mai mulți dintre jucătorii care evoluau la Bourg și în stagiunea precedentă. Spre exemplu, Maxime Courby îmbracă maioul alb-roșu neîntrerupt din 2015. De asemenea, în echipă se află în continuare Maksim Salash și Kevin Kokila. De evidențiat faptul că de la JL Bourg a plecat în vară Zaccharie Risacher, ales de pe prima poziție în draft-ul NBA de către Atlanta Hawks. Au venit în schimb alți baschetbaliști talentați, precum Joel Ayayi sau Jordan Usher, potrivit site-ului U BT Cluj-Napoca.


Comentarii Facebook