Duminica 8 Septembrie

După ce au provocat un scandal monstru, Adrian Mutu a făcut pace cu vedeta celor de la CFR Cluj


Fostul antrenor al echipei CFR Cluj, Adrian Mutu, a decis să facă pace cu fotbalistul grec Panagiotis Tachtsidis. Între cei doi era o situație tensionată, după ce în urmă cu doar trei luni au purtat un război mediatic, lansând comentarii acide unul la adresa celuilalt. 

Adrian Mutu a vorbit despre evoluția lui Panagiotis Tachtsidis din meciul cu Dinamo, din prima etapă a Superligii, câștigat de ardeleni în prelungiri, cu un scor 3-2, chiar prin performanța mijlocașului elen.

„Briliantul” și Panagiotis Tachtsidis au dezlănțuit un adevărat război al declarațiilor.  Adrian Mutu a declarat că a vorbit cu Dan Petrescu despre fotbalistul grec, cel care și-a prelungit contractul cu vicecampioana României. Spre deosebire de Mutu, Dan Petrescu îl simpatizează pe mijlocașul grec, el fiind cel care a instistat pe lângă patronul Neluțu Varga să-i prelungească jucătorului acordul scadent la 1 iulie.

Tachtsidis nu a făcut un meci grozav, dar a punctat când a trebuit. Am vorbit cu Dan Petrescu zilele trecute și i-am spus că m-am înțeles bine cu Tachtsidis în mandatul meu. După aceea au fost lucrurile pe care le-a spus. Atât l-a dus mintea, dar nu mai contează. El ca jucător are calitate și este serios la antrenamente. Dar ce îi trebuie lui este o constanță și o continuitate.

Dacă reușește aceste lucruri în sezonul acesta și să aibă evoluții, probabil și CFR-ul va avea de câștigat. Dacă va fi discontinuu, așa cum a fost el de-a lungul carierei, atunci vor fi probleme”, a declarat Mutu, potrivit Fanatik.

Spiritele s-au încins între Mutu și Tachtsidis la meciul cu Corvinul din Cupa României, unde CFR Cluj a obținut un scor de 0-4. Mutu l-a acuzat pe Tachtsidis de rușinea din Cupă și a spus că nu vrea să mai aibă de-a face cu el niciodată. În replică, fotbalistul grec a spus despre antrenorul român că nu are caracter după ce a demisionat și a lăsat echipa la greu.

„Nu ştiu ce a spus acest tip (n.r. – Mutu) despre mine, nici măcar nu-mi pasă, pentru că ne-a lăsat într-un moment foarte dificil pentru noi, după acel 4-0 (n.r. contra Corvinului), a lăsat echipa şi a plecat. Pentru mine nu are caracter, a vrut să se salveze, când echipa este într-un moment greu trebuie să stai să lupţi alături de echipă, nu să pleci”, a spus la acea vreme Tachtsidis.

Ulterior, Adi Mutu a ținut să aibă ultimul cuvânt în conflictul dus cu mijlocașul grec.

 „Nu m-a deranjat ce a zis, m-a deranjat că nu mi-a zis numele, a zis «this guy» (n.r. – acest tip, în engleză). Eu am goluri câte meciuri are el în Italia. Îmi aduc aminte cum a făcut când am venit: „Il Fenomeno, Il Fenomeno!”. El e obraznic, nu are minte. Când te cerți cu cineva care e obraznic, tot tu ieși rău.

El are o viață extrasportivă foarte haotică. E și vina clubului, care știa foarte bine ce face el. Eu am discutat cu cei de la club și le-am zis că e o lipsă de respect a lor față de mine. Să lăsăm să treacă așa o declarație de genul acesta. Eu sunt o legendă, am făcut și eu ceva. Sunt golgheterul all-time al naționalei, alături de Gică Hagi. Iar tu, club, să-i permiți?

E vina lor, a celor de la club, că l-au acoperit. Eu știu ce a făcut el în afara terenului, îmi e și rușine să spun. Și ei știu foarte bine ce face el. Am vorbit cu Neluțu și nu știe despre ce face el.

Sunt unele lucruri de care mi-ar fi rușine să vorbesc. El are talent, dar nu are creier. Nu e concentrat pe fotbal. Are probleme și cu soția, divorțează. El simte că e pe ultima sută și nu va mai continua. Nu o să mai stea în România”, a declarat Mutu, la acea vreme.

Comentarii Facebook