Duminica 8 Septembrie

Echipa de fete a României s-a calificat neînvinsă în play-off-ul Campionatului European de Fotbal Feminin din 2025. Au strâns șase victorii consecutive


După ce ,,Tricolorii” au avut un parcurs bun la Euro 2024, este rândul fetelor din naționala României să spere la un campionat european. Iar începutul este unul excelent, șase victorii din tot atâtea meciuri jucate au reușit să strângă jucătoarele în calificarea pentru Campionatului European de Fotbal Feminin din 2025.

Într-o grupă din care au mai făcut parte Bulgaria, Armenia și Kazakhstan, româncele au reușit să obțină șase victorii consecutive. Mai impresionant decât atât, naționala feminină de fotbal a terminat grupa cu un golaveraj de 18 goluri marcare și doar unul primit. 

Campionatului European de Fotbal Feminin din 2025 va avea loc în Elveția.

,,Naționala feminină de fotbal încheie Grupa C cu victorii pe linie - 6 din 6 - și cu un singur gol primit, obținând calificarea în play-off-ul Campionatului European de Fotbal Feminin din 2025, găzduit de Elveția, și promovarea în Liga B pentru următoarea ediție UEFA Women's Nations League! 

Cele trei goluri tricolore au fost marcate de Mihaela Ciolacu, Florentina Olar și Carmen Marcu. 

Vor urma tragerea la sorți pentru barajele de calificare, pe 19 iulie 2024, runda 1 a play-off-ului runda (2 manșe): 21–29 octombrie 2024, runda a 2-a a play-off-ului (2 manșe): 25 noiembrie–3 decembrie 2024, apoi tragerea la sorți WEURO 2025, pe 16 decembrie 2024.

Turneul final se va desfășura între 2 și 27 iulie 2025, în Elveția. 

Felicitări fetelor! Felicitări selecționerului Massimo Pedrazzini! Felicitări Federației Române de Fotbal! Hai, România!” au transmis reprezentanții Agenției Naționale pentru Sport pe o rețea de socialiare.


Comentarii Facebook