Duminica 8 Septembrie

Emi Cățe este aproape de un transfer în Liga ACB din Spania. La ce echipă ar urma să ajungă jucătorul de la U-BT Cluj


După două sezoane petrecute la U BT Cluj-Napoca, pivotul național al României, Emil Cățe este aproape de a se reîntoarce în Spania. Jucătorul ar urma să revină în liga ACB la echipa Manresa.

La sfârșitul lunii iulie, Emi Cățe va împlini 27 de ani. Ultimele două sezoane le-a petrecut la U BT Cluj-Napoca, echipă cu care a câștigat toate trofeele interne posibile și de asemenea a evoluat în EuroCup.

În competiția europeană, pivotul de 2.07 metri a jucat 19 partide și a avut medii statistice de 8.5 puncte, 4.4 recuperări și 1.7 pase decisive fiind inclus în echipa secundă a sezonului din EuroCup.

În Liga Națională, Emi a jucat 37 de partide în LNBM cu 12.9 puncte, 7.5 recuperări și 1.9 pase decisive în medie.

Cățe s-a format pentru baschetul mare la Real Madrid, după care a mai trecut pe la Real Betis, CB Prat și UCAM Murcia, înainte de a veni la Cluj-Napoca.

Manresa este o echipă care în sezonul precedent din Liga ACB a reușit să prindă playoff-ul. Echipa din Catalunia va juca în Basketball Champions League în sezonul 2024/2025, fiind repartizată în grupa G alături de Tortona, Niners Chemnitz și o echipă venită din calificări, dintre Rilski Sportist, BC Nokia, Sabah, Norrkoping, Benfica sau BC Fribourg, potrivit baschet.ro.


Comentarii Facebook