Fanii CFR Cluj au reacționat după scandalul din Botoșani: „Condamnăm ferm abuzurile forțelor de ordine”


O parte dintre fanii Petrolului deplasați la Botoșani pentru meciul de campionat s-au luat la bătaie cu jandarmii, conform presei locale. În urma acestui incident a reacționat și Peluza Vișinie. 

Publicația locală BotoșaniNews relatează că unele brigăzi din peluza petrolistă au mers să sărbătorească victoria la o terasă din Botoșani, unde au băut, cântat, iar la un moment dat au aprins torțe și fumigene. Jandarmii prezenți în zonă au intervenit în momentul în care ploieștenii au început să aprindă torțele. Situația a degenerat, iar taberele s-au luat la bătaie, potrivit sursei citate.

„Condamnăm ferm abuzurile forțelor de ordine împotriva suporterilor Petrolului!

Într-un gest absolut abuziv și de neînțeles, suporterii echipei Petrolul Ploiești, care s-au deplasat la Botoșani pentru a susține echipa în meciul cu FC Botoșani, au fost victimele unor acte de violență inadmisibile. 

Deși și-au sărbătorit victoria în mod pașnic, fără incidente în stadion sau în afara acestuia, aceștia au fost agresați fizic de jandarmi după meci, pe o terasă din centrul Botoșaniului, sub pretextul că au aprins o torță. Suporterii au fost literalmente călcați în picioare de forțele de ordine, iar unii dintre ei au suferit chiar fracturi.

Deși autoritățile au invocat necesitatea intervenției pentru a "preveni o escaladare a situației" și pentru a "asigura siguranța publică", aceste explicații nu pot justifica brutalitatea disproporționată a acțiunilor lor. Fără o provocare reală și cu un pretext vag, forțele de ordine au comis un abuz de putere, atacând suporterii care doreau doar să-și exprime bucuria și pasiunea pentru echipa lor.

Acest incident subliniază încă o dată problema utilizării forței excesive în situații care nu o impun, afectând drepturile fundamentale ale cetățenilor la liberă exprimare și la adunare pașnică. Astfel de comportamente nu au ce căuta într-o societate care se pretinde democratică și respectuoasă față de drepturile omului. Libertate pentru suporteri!”, a transmis Peluza Vișinie. 

Comentarii Facebook