Fanii CFR critică conducerea clubului după derby-ul Clujului: „Balaj își umple burta de popcorn, iar la primul rezultat negativ alege canapeaua”


Peluza Vișinie a venit cu o poziție oficială la tot ce s-a întâmplat pe parcursul săptămânii înainte de derby-ul Clujului și a avut o reacție dură la adresa conducătorilor clubului din Gruia. 

Amintim că, duminică, U Cluj a produs surpriza și a reușit să câștige cu 3-2 meciul din Gruia, după ce a fost condusă cu 1-0, reușind astfel prima victorie în fața rivalei după zece ani.

„În urma meciului de duminică dorim să venim și noi cu o poziție oficială la tot ce s-a întâmplat pe parcursul săptămânii dinainte de derby și inclusiv în timpul meciului. În cele ce urmează vă prezentăm punctele noastre de vedere la toate probleme cu care ne-am confruntat:

1. Suntem indignați de faptul că suntem mințiți în față de către conducătorii clubului. Vineri, după ce stadionul a fost pus online “la liber”, am constatat faptul că tribuna 1 era sold-out. Am întrebat care e situația exactă și am fost informați că 80% din biletele de aici au fost vândute, iar în rest vor intra juniorii clubului pentru a se evita un mix de suporteri ai ambelor echipe, așa cum a fost anul trecut în decembrie. Gradul de ocupare de “80% + juniori” îl puteți vedea în a doua poză din postare. O adevărată inepție deci, întrucât concitadinii au terminat de vândut biletele ce le aveau la T2 duminică după-masă, așa cum reiese din ce au postat pe pagina galeriei lor, iar sectorul de la peluza în care stau oaspeții a fost plin doar pe jumătate la ora meciului. Nu ar fi cumpărat în concluzie niciodată bilete în tribuna 1! Ca urmare a acestei decizii, mulți CFR-iști nu au putut să își cumpere bilete într-o tribună rămasă aproape goală și în care mulți ar fi dorit să ia loc, pentru a evita contactul cu unele primate aflate în tribuna 2, în partea dinspre țarc. Un astfel de exemplu se poate vedea în a 3-a poză din postare. 

2. Pentru binele echipei și având speranța ca în final să ieșim de pe teren cu un nou rezultat pozitiv în Derby de Cluj am ales să tăcem fără să fi luat măsuri drastice după o nouă decizie favorabilă concitadinilor, dar cele întâmplate în săptămâna meciului și în timpul acestuia ne fac să nu mai ascundem nimic sub preș. Ne-am săturat ca la fiecare meci mai tare din Gruia, în special la cele cu U sau FCSB să existe aceleași discuții cum că nu mai sunt bilete cu 30 de minute înainte de startul meciului, iar suporterul CFR-ist se plânge peste tot că nu poate fi pe stadion, multe dintre bilete ajungând deja la fanii adverși. Dragă suporter CFR-ist ești și tu cât se poate de vinovat că nu ți-ai făcut abonament! Doar cu prezența la 5 meciuri, indiferent de tribună, toată “investiția” este scoasă. Am primit zeci de mesaje legate de bilete cu câteva ore înainte de startul partidei, în condițiile în care am postat atât pe contul de Facebook, cât și pe cel de Instagram, de cel puțin 3 ori un link de pe care se puteau achiziționa bilete în galerie! Urmăriți pagina clubului și pagina noastră și achiziționați biletele din timp, nu pe ultima sută de metri! 

3. Domnul Cristian Balaj, precum și anumiți suporteri care iau loc în tribune și își umple burțile de popcorn, iar la primul rezultat negativ aleg canapeaua în detrimentul stadionului, sunt ultimii care ne pot reproșa ceva. Noi ținem galeria în viață, noi facem sacrificii pentru echipă realizând coregrafii, cântând meci de meci neîncetat și mergând pe banii noștri constant în deplasări lungi și obositoare! Suntem singurii care ne mâncăm zile din viață pentru a fi alături necondiționat, indiferent de rezultate, de vreme, de loc! Să spui ca s-a luat gol din cauza unei întreruperi de joc este doar ipocrizie! Primul gol, care de altfel plutea în aer (noroc cu Sava), s-a luat din cauza plasamentului deficitar al fundașilor, în special a lui Graovac, jucător adus la club de câteva zile și aruncat în teren direct în derby-ul Clujului! Nici noi nu i-am spus domnului Balaj să nu aducă toți jucătorii de prin ligile inferioare din țări din lumea a 2-a și a 3-a a fotbalului, unii plecați la câteva zile după ce au venit, alții care nici nu se află pe lista celor eligibili, așa că îl îndemnăm pe dânsul să nu ne spună nici el cum să facem galerie. De asemenea, acesta ne-a promis că nu mai facilitează accesul fanilor Universității în tribuna 2 în urma refuzului primit cu privire la poziționarea noastră în inelul superior de pe Cluj Arena. Vă cerem domnule Balaj să vă prezentați onorabil demisia dacă nici de această dată nu vom ocupa acea zonă din stadion, atât dumneavoastră, cât și celor care nu lucrează în interesul suporterilor noștri! Așteptăm așadar luna decembrie cu interes maxim!

4. Cunoaștem foarte bine obiectivele echipei, faptul că prezența în grupele Conference League este foarte importantă atât din punct de vedere sportiv, cât și financiar pentru club, dar un derby este un derby și trebuie tratat ca atare! Antrenorul nostru a ales să își bată joc de cel mai important meci pentru noi, introducând 3 debutanți și mizând în mare măsură pe jucători cu statut de rezervă. Considerăm că se putea amâna foarte bine meciul dacă s-a considerat că e prea încărcat programul și că trebuie odihniți anumiți jucători, era mai bine pentru toată lumea!

5. Vrem să le cerem public scuze jucătorilor Universității, Bogdan Mitrea și Dan Nistor care au fost loviți de o brichetă, respectiv o țigară electronică, obiecte ce au zburat din galeria noastră. Credem cu tărie că faptele de genul nu își au locul pe un stadion, nu sunt demne de fenomenul din care facem parte și vom lua măsuri pentru ca acestea să nu se repete!  

6. Am constatat amuzați cum comunicatul Șepcilor Roșii se încheie cu fraza ‘’Karma is a bitch’’. Dorim să le transmitem acestora că decizia mutării meciului va aduce clubului lor un profit imens, întrucât doar meciurile cu noi și cu FCSB îi aduc la stadion în număr mare, la restul bătând vântul prin tribunele “singurei echipe din oraș”. Deci e o decizie cât se poate de avantajoasă și pentru ei. Karma lor este CFR, care i-a bătut pe unde i-a prins la scoruri drastice, după întoarceri de scor în momente în care erau în al 9-lea cer, care a câștigat titlul de 2 ori la ei acasă, care le-a împrumutat jucătorul ce a ratat penalty-ul decisiv în finala Cupei României și așa mai departe. CFR este Karma pentru toate mizeriile ce le-au făcut de-a lungul anilor, mizerii precum cărămida în gura cameramanului jandarmeriei, scaunul în capul jandarmului de la barajul de promovare, intratul cu bâte peste jucători după ce aceștia au retrogradat în liga 3, băile sparte de la stadionul nostru, așteptarea membrilor peluzei noastre la ei acasă în grupuri de câte 10-15 inși și exemplele pot continua la nesfârșit. Primatele care au realizat aceste acțiuni demne de fenomenul ultra, sunt ultimele care pot vorbi de Karma, de soartă și de alte concepte filozofic-religioase!”, a transmis Peluza Vișinie. 

Comentarii Facebook