Guvernul României a aprobat o Ordonanță de Urgență care vizează “U” Cluj. A apărut deja în Monitorul Oficial


Universitatea Cluj este neînvinsă după 9 etape din Liga 1, la puțin peste două luni de la startul campionatului.

"Șepcile Roșii" au rămas în fruntea clasamentului în campionat după victoria din Giulești, cu scorul de 2-0. Totuși, "U" Cluj ar putea să fie deranjată de o veste primită din din partea Guvernului României, care ar urma, în teorie, să îi afecteze pe plan financiar.

Guvernul României a aprobat o Ordonanță de Urgență care vizează și sportul, potrivit Fanatik. Concret, suma folosită de o echipă din bugetul alocat de primărie nu are voie să fie mai mare în a doua jumătate a anului decât cea cheltuită în primele 6 luni din 2024. 

Sigur că nu doar 'U' Cluj e afectată, deoarece și alte echipe din SuperLigă primesc bani de la primării, dar se cunoaște că finanțarea de la stat reprezintă un procent semnificativ din bugetul total al echipei antrenate de Ioan Ovidiu Sabău. Chiar cel mai mare din campionat, potrivit aceleiași surse. 

OUG-ul a fost deja publicat în Monitorul Oficial, așa că a început să producă efecte. Pentru anul în curs, Primăria Cluj ar fi alocat 2,5 milioane de euro pentru cei de la 'U'. Iar suma pe care o vor cheltui ardelenii în perioada iulie-decembrie 2024 nu poate fi mai mare decât cea din ianuarie-iunie.  


Comentarii Facebook