Vineri 22 Noiembrie

Imediat după ce U Cluj a primit 2.5 milioane de euro, președintele Universității spune că va cere ca nicio echipă să nu mai primească bani publici


Imediat după ce U Cluj a primit cea mai mare sumă din istorie, 2.5 milioane de euro, de la bugetul Clujului, președintele Universității spune că va cere ca nicio echipă din Superligă să nu mai primească bani publici.


Preşedintele Universităţii Cluj, Radu Constantea, a anunțat că va cere la LPF ca cluburile din prima ligă să nu mai poată fi susţinute din bani publici începând cu campionatul 2024/2025.

Deocamdată, însă, echipa abia a primit in 15 aprilie 2024,  de la bugetul local al municipiului Cluj-Napoca cea mai mare sumă din istorie, de 2.45 milioane de euro, adică mai mult de jumătate din bugetul din sponsorizari al Universității. Sumă care, evident, nu este refuzată.

Vezi si

U Cluj va primi cea mai mare sumă din istorie din bugetul local al Clujului, de peste 100 de ori mai mult ca CFR Cluj. Este sau nu risipă de bani publici?


”Sunt de acord că banul public nu are ce căuta în fotbalul profesionist. Atâta timp cât la nivel naţional legislaţia permite acest lucru şi eşti în competiţie cu undeva 60-70 de echipe din fotbalul românesc care beneficiază de sprijinul autorităţilor locale sau judeţene, am fost şi noi obligaţi să mergem pe acelaşi drum.
În discuţiile cu FRF şi LPF, am încercat să facem demersuri în care să reuşim la nivel naţional să se stabilească foarte clar că fotbalul profesionist să nu mai poată primi nicio finanţare publică, atât la liga I, cât şi la liga a doua.
Fără această susţinere publică şi dacă toate echipele ar renunţa la finanţarea publică – în liga I sunt opt echipe care beneficiază de această susţinere, locală, sau de la alte guverne chiar, cum e cazul lui Sepsi – atunci natural bugetul Universităţii Cluj, din venturile pe care le generează din sponsoring, ticketing şi vânzare de jucători, s-ar situa pe locul 6-7, a spus Radu Constantea, conform Prima Sport.

U Cluj a primit un sprijin de la bugetul Clujului de 2,45 milioane de euro, iar echipa adună din sponsorizări 2,1 - 2,2 milioane de euro, de la cei 10-12 sponsori. Dacă s-ar tăia toate finanțările publice, atunci U Cluj ar rămâne cu jumătate din bugetul din sponsorizari. Conducerea Universității spune însă că bugetul i-ar plasa  pe locul 5-6 în ţară ca venituri din sponsorizări.

Preconizăm că în sezonul 2024/2025 vom creşte veniturile din sponsorizări undeva între 10-15%”, a mai subliniat Constantea.

Universitatea încasează 800.000 de euro pe an de la o firmă de pariuri sportive.

Comentarii Facebook