Meciul România-Olanda, pe un ECRAN URIAȘ, la Cluj! Au intrat pe fir jandarmii după ultima bătaie între suporteri: „Să nu se implice”


Clujenii se vor putea bucura de meciul României cu Olanda ce se va disputa în 2 iulie, de la ora 19:00, chiar în centrul Clujului. Mii de scaune vor fi puse la dispoziția fanilor „tricolorilor” în fața unui ecran uriaș. După ultima bătaie generală între suporterii de la CFR și ”U”, la eveniment vor fi prezenți și jandarmii clujeni.

„Mâine, 2 iulie, polițiștii și jandarmii clujeni vor fi prezenți în centrul municipiului Cluj-Napoca pentru a desfășura activități de prevenire și combatere a infracțiunilor săvârșite cu violență, precum și a faptelor de natură să împiedice desfășurarea normală a evenimentului programat în Piața Unirii, începând cu ora 19, unde se va proiecta pe un ecran de mari dimensiuni meciul România – Olanda.

Haideți să-i susținem pe tricolori cu sufletul, într-o atmosferă sportivă și de fair-play!

Totodată, le recomandăm suporterilor să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii și liniștii publice. Amintim faptul că, potrivit articolului 371 din Codul penal, „Fapta persoanei care, în public, prin violenţe comise împotriva persoanelor sau bunurilor ori prin ameninţări sau atingeri grave aduse demnităţii persoanelor, tulbură ordinea şi liniştea publică se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.”

Sfătuim să nu aibă asupra lor materiale pirotehnice, recipiente din sticlă ori alte obiecte contondente care pot pune în pericol siguranța participanților la această activitate de susținere a naționalei României. 

Suporterilor care fac parte din galerii le recomandăm să nu afișeze inscripții care incită la ura națională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel și la violență. Conform Legii 60/1991, sunt interzise astfel de obiecte.

Subliniem faptul că, potrivit Legii 61/1991: „săvârşirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, ameninţări cu acte de violenţă împotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică sau să provoace indignarea cetăţenilor ori să lezeze demnitatea şi onoarea acestora sau a instituţiilor publice” reprezintă contravenție și se sancționează cu amendă cuprinsă între 200 lei și 1.000 lei.

Totodată, același act normativ sancționează „provocarea ori participarea efectivă la scandal, în locuri sau localuri publice, precum și tulburarea, fără drept, a liniştii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă”, cu amendă de la 200 la 1.000 de lei”, transmite IPJ Cluj. 

Amintim că, suporterii principalelor galerii din oraș s-au luat la bătaie după meciul dintre România și Belgia. Incidentul a avut loc în spatele magazinului Central, unde suporterii U Cluj ar fi provocat galeria CFR. Din imaginile apărute se vede cum mai mulți bărbați își împart pumni și picioare, asta după ce inițial a fost o confruntare verbală, de la distanță.

Jandarmeria a intervenit rapid și a reținut mai mulți suporteri din ambele tabere.

Vezi și: VIDEO. Bătaie generală între suporterii de la CFR și ”U” pe o stradă din Cluj! Imaginile șocante înregistrate după meciul Belgia-România

„Primăria municipiului Cluj-Napoca în parteneriat cu Terapia - o companie Sun Pharma - vă invită să urmărim împreună meciul din optimile de finală ale Campionatului European chiar în inima Clujului, în Piața Unirii, susținându-i pe tricolori în meciul împotriva Țărilor de Jos.

În Piața Unirii vor fi 2500 de scaune puse la dispoziție pentru suporteri. Vă încurajăm să veniți îmbrăcați în galben, cu tricourile naționalei și cu drapelul țării, pentru a intra împreună în atmosfera de meci”, a transmis Emil Boc, pe o rețea de socializare.

Comentarii Facebook