Marti 17 Septembrie

Medalie de bronz pentru David Popovici la proba de 100 m. Primul loc a reușit să doboare recordul mondial


David Popovici a reușit să mai obțină un rezultat fascinant la Jocurile Olimpice de la Paris. De această dată înotătorul român a câștigat medalia de bronz la proba de 100m. 

Chinezul Pan Ahanle este cel care a câștigat aurul și a reușit să stabilească chiar un nou record mondial

A fost o seară de gală în La Defense Arena, care s-a umplut din nou pentru Leon Marchand, cel care a făcut o cursă incredibilă la 200 de metri fluture, întrecându-l pe ultimii 50 de metri pe Kristof Milak, campionul olimpic de la Tokyo. Decibelii au crescut pe măsură ce finalul se apropia, iar francezul antrenat de Bob Bowman câștiga teren. El a atins peretele după 1:51,21, un nou record olimpic. Este a doua medalie de aur pentru el, după cea cucerită la 400 m mixt.

În bazinul în care niciun record mondial nu a fost corectat, Katie Ledecky, 27 de ani, și-a apărat titlul cucerit la Tokyo la 1500 m, cu un nou record olimpic ,15:30,02. Este al optulea titlu olimpic din cariera americancei.

„La Marseillaise” a răsunat din mii de piepturi la festivitatea de premiere a francezului, care nu a mai stat să facă turul de onoare pentru că mai avea o finală, pe cea de la 200 m bras, pe care a câștigat-o cu un nou record olimpic, 2:05,85.

Tot acest roller-coaster de emoții s-a încheiat cu proba ”regină”, cea de 100 de metri. Una a băieților rapizi: Popovici, Zhanle,Chalmers, Alexy, Grousset. „David, David!”, s-a auzit în vacarmul francezilor.

S-a discutat mult despre valuri, culoare, însă atunci când se face liniște în bazin, totul se oprește. Mai puțin de un minut și medaliile sunt împărțite.

"Aceste medalii aş vrea să însemne mai multă atenţie pentru sport, nu neapărat pentru înot, ci către sport în general. Pentru că fără sport nu prea avem cum să evoluăm atât de mult. Sunt destul de multe probleme la noi în ţară, dar faptul că se investeşte atât de puţin în sport este una dintre ele. Sportul poate fi unul dintre cei mai buni ambasadori ai ţării. Şi nu este de ajuns doar să vorbesc despre asta, pentru că sunt în lumina reflectoarelor şi toată lumea mă ascultă, pentru că oamenii de la conducere ştiu treaba asta, ci trebuie să punem şi presiune. OK, e campion olimpic, medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice, dar eu în timpul iernii, când e frig, la 'Lia Manoliu' se pune un balon în care în trei minute te sufoci. Eh, noi acolo ne antrenăm, pentru că acela e bazinul din interior de la 'Lia Manoliu'... Sunt promisiuni de atâta timp, de atâţia ani, cum e şi cu patinoarul acela, cum sunt şi alte bazine, şi alte arene. Avem destule stadioane, dar bazine, săli pentru sporturi mai greu", a declarat David Popovici.

David Popovici, campionul olimpic de la 200 metri liber, a întors al șaptelea la 50 de metri, dar a încheiat pe podium, 47,49, el fiind depășit de Kyle Chalmers, 47,48, și de Pan Zhanle, cu 46,40, primul record mondial de la aceste Jocuri Olimpice, potrivit gsp.ro.



Comentarii Facebook